Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Vinko Korže na svetovni razstavi Expo

V zadnjem tednu septembra smo se člani Folklorne skupine Vinko Korže iz Cirkovc udeležili svetovne razstave Expo v Milanu, kjer smo v sodelovanju z LAS Bogastvo podeželja ob Dravi in v Slovenskih goricah predstavljali kulturno-etnografsko in oblačilno izročilo naših krajev. Prav noše so bile v preteklih letih velika pridobitev društva, sofinancirana s strani omenjenega društva po projektu Leader.

Člani najstarejše folklorne skupine v Sloveniji smo skupaj s predstavniki zavoda Bistra iz Ptuja pred slovenskim paviljonom s slovensko ljudsko glasbo, cirkovškimi plesi in pozitivno energijo pritegnili veliko pozornosti obiskovalcev. Skrbeli smo za animacijo mimoidočih z zabavnim plesom in bili na voljo za fotografiranje.

V soboto je Expo obiskalo okrog 300.000 obiskovalcev in gneča je bila nepopisna.
Med nastopi smo imeli tudi nekaj prostega časa, da smo si ogledali razstave drugih držav, obiskali smo paviljone Francije, Avstrije, Mehike, Romunije, Ekvadorja, Kambodže, Poljske. Vinko je dobil tudi svoj Expo potni list.
Navezovali smo stike in sklepali prijateljstva s Slovenci in z ljudmi z vsega sveta. Bilo je naporno, ampak tudi lepo in zabavno. Nadvse smo ponosni in veseli, da smo lahko zastopali Slovenijo, Ptuj, Kidričevo in Cirkovce na tako pomembnem svetovnem dogodku.

Oglejte si tudi