Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
1°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

GIBANJE V VRTCU CIRKOVCE

Naši možgani se brez gibanja ne bi mogli razviti in to bi se poznalo na zmožnosti vida, sluha, čuta, uporabi rok in nog, razuma in uporabi jezika ...

Veščina, ki si jo otroci prav tako pridobijo z gibanjem, pa je orientacija v prostoru, ki se povezuje z matematiko in opismenjevanjem, predvsem pa tudi z razvijanjem ravnotežja. Tako gibanje pozitivno vpliva na fizični, intelektualni, čustveni in socialni razvoj otroka.

 

Zato smo se v vrtcu Cirkovce odločili, da zraven vsakodnevnega razgibavanja enkrat na mesec pripravimo dejavnost v telovadnici, ki jo pripravi ena od vzgojiteljic za celoten vrtec. Pripravili bomo različne poligone, igre s padalom, razgibavanje z baloni, obroči, žogami, časopisnim papirjem … Sodelujejo vsi otroci, od najmlajših pa vse do najstarejših, izpeljava naloge pa se prilagaja gleda na otrokove zmožnosti in starost.

Tako smo v torek, 20. 10. 2015, pripravili poligon v mali telovadnici. Aktivni so bili vsi otroci, vsaka od vzgojiteljic pa je pomagala otrokom v svoji skupini pri premagovanju ovir na poligonu.

Otroci so zelo uživali, vsi skupaj pa smo bili razgibani, bolj sproščeni in polni energije.

 

Vzgojiteljica Monika Šešo

Oglejte si tudi