Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
4°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

ŠD Apače – uspešno zaključeno 2017 in optimistično v 2018

ŠD Apače je že s polnim tempom v pripravah na začetek drugega dela tekmovalne sezone 2017/2018 in pri tem obeh ekip in trenerjev ne zaustavi niti vreme, ki je bilo v februarju – brez zadržka rečeno, kar se pogojev za trening tiče – izredno.
Glavna aktivnost v društvu je seveda nogomet, čemur je vse podrejeno. Vsekakor pa velja omeniti tudi vzporedne aktivnosti v društvu v 2017, katerih ni bilo malo in so bile vse izpeljane po planu. Te je neutrudni predsednik društva Branko Šmigoc, ki je naša gonilna sila, na občnem zboru 23. 2. 2018 tudi podrobno predstavil kakor tudi stanje v članski in mladinski ekipi.
V začetku aprila smo sodelovali pri čistilni akciji na nivoju občine Kidričevo, v času prvomajskih praznikov smo nadaljevali s skupnim projektom v sodelovanju s PGD Apače, postavljanjem prvomajskega drevesa pri gasilskem domu in kasneje kresovanjem v športnem parku Apače.
V sklopu občinskega praznika smo 25. 6. 2017 ponovno organizirali pripravo in izpeljali organizacijo veselice. Tudi ta projekt je bil uspešno zaključen, kar kaže na dobro sodelovanje na vseh nivojih društva in tudi širše.
V mesecu juliju smo organizirali sedaj že tradicionalni, istočasno tokrat jubilejni 10. nočni turnir v malem nogometu, na katerem je sodelovalo 15 ekip, in ga uspešno izpeljali.
V mesecu avgustu smo prav tako uspešno izpeljali tradicionalen Turnškov memorial, na katerem je domači ekipi uspelo, da je prehodni pokal končno ostal doma v Apačah.
Tekmujemo v super ligi, kjer je konkurenca kar velika. Cilj za sezono je bil tekmovati na tem nivoju in biti med prvimi petimi, po petih krogih so apetiti celo narasli, saj smo zasedali prvo mesto. Ampak nogomet je nepredvidljiv šport in trenutno zasedamo sedmo mesto na lestvici, čeprav je še marsikaj odprto, saj s trenutnimi 16 točkami za vodilnimi zaostajamo le za sedem točk.
Trener članske ekipe Damjan Bezjak: Vzdušje v ekipi je odlično, delamo homogeno, kar se vidi na treningih, ekipo sta zapustila dva igralca, istočasno pa sta se nam dva nova igralca pridružila, tako da s samo zasedbo ne bi smelo biti težav. Cilji so zastavljeni in vse aktivnosti so usmerjene v dosego le-teh.

Kar se mladinske ekipe tiče, je po izrednem uspehu pretekle sezone, ko smo bili prvaki, prišlo do velike spremembe, kar se same zasedbe ekipe tiče, saj je bilo treba zamenjati več kot pol ekipe zaradi starosti igralcev.
Trener je bil na to pripravljen, v to je vložil veliko truda ter ekipo popolnil z novimi, mladimi igralci, na katerih sedaj gradimo.
Trener mladinske vrste Bogdan Rajšp: Kljub spremembi v ekipi smo ostali na trdnih tleh in tudi cilji so zadani temu primerno. Trenutno zasedamo tretje mesto z 12 točkami, kar je le 6 točk za vodilno ekipo. V ekipo verjamem, na kvaliteti bomo postopoma gradili in verjamem, da se dobri rezultati iz preteklosti ponovijo.
Zraven navedenega uspešno sodelujemo z Občino Kidričevo, Športno zvezo občine Kidričevo in MNZ Ptuj, za kar se jim zahvaljujemo in verjamemo v uspešno sodelovanje tudi v prihodnje.

Oglejte si tudi