Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
8°C
PON.
26°C
6°C
Oceni objavo

Nogometni klub Aluminij postavlja nove mejnike

Nogometni klub Aluminij je v kratkem obdobju v svoji infrastrukturi postavil pomembna mejnika. Pokrita tribuna in žarometi so ključna pridobitev za športni park, v katerem domuje okoli dvesto članov, ki v svojih prostorih med drugim gostijo tudi najvišji nivo tekmovanj slovenskega nogometa.

Ob otvoritveni tekmi na razsvetljenem glavnem igrišču Športnega parka NK Aluminij, ko so se Kidričani srečali z Mariborom, smo slišali: »Ti mejniki se postavljajo predvsem za naše najmlajše, da bodo svojo željo do igre v prihodnosti lahko izkazovali ob še bolj kvalitetnih pogojih, in za našo prvo ekipo, ki se danes bori v elitni deseterici najboljših moštev Slovenije.«

Športni park NK Aluminij se razprostira na približno šestih hektarjih površin, obdanih z gozdovi. Na voljo so štiri velika igrišča z naravno travo, malo in veliko igrišče z umetno travo, ograjeno igrišče z mivko ter dodatne manjše vadbene površine. Večerne tekme so bile do sedaj mogoče na igrišču z umetno travo, ki se mu je z lastnimi sredstvi, s pomočjo glavnega pokrovitelja Taluma, d. d., in z obljubljeno pomočjo Nogometne zveze Slovenije pridružilo tudi glavno igrišče stadiona. Poleg žarometov so za obiskovalce pomembna tudi pokrita sedišča, ki omogočajo nemoteno spremljanje tekem kidričevske prve ekipe v vseh vremenskih pogojih.

Vložek v infrastrukturo predstavlja nov korak k ustvarjanju kvalitetnih pogojev, ki prispevajo k boljšemu počutju vseh, ki vsakodnevno obiskujejo športni park. Nogometni klub Aluminij pa svoje dejavnosti izvaja tudi izven meja svojih prostorov in se vključuje v organizacijo aktivnosti v lokalni skupnosti, ki spodbujajo zdravo preživljanje prostega časa otrok. Skupaj s svojimi trenerji klub izvaja nogometne krožke tudi na šolah in v vrtcih v občini Kidričevo.

Športni park NK Aluminij Kidričevo je postal zaokrožena celota, ki začetnemu in profesionalnemu športniku ponuja odlične pogoje za trening. V klubu deluje štirinajst trenerjev nogometne šole in drugih strokovnih oseb, ki v skladu s prizadevanji glavnega pokrovitelja želijo mladim ponuditi priložnost, da skozi nogomet oblikujejo zdravo športno osebnost in telo, ki bo kos izzivom nogometa in življenja na splošno.

Oglejte si tudi