Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
10°C
PON.
24°C
10°C
Oceni objavo

Tradicionalni slovenski zajtrk v Vrtcu Kidričevo

Vseslovenskemu projektu Tradicionalni slovenski zajtrk, ki poteka vsak tretji petek v novembru, se že vsa leta pridružujemo tudi v Vrtcu Kidričevo.
Glavni cilji tega projekta, ki poteka na dan slovenske hrane, so podpora lokalnim pridelovalcem hrane ter spodbujanje zavedanja in pomena zagotavljanja prehranske varnosti, ohranjanje čistega in zdravega okolja, ohranjanje podeželja, seznanjanje mladih s postopki pridelave in predelave hrane ter spodbujanje zanimanja za dejavnosti na kmetijskem področju.

V petek, 18. novembra 2022, smo tako v vrtcu pričeli dan z zdravim domačim zajtrkom, ki ga sestavljajo lokalno pridelan med, mleko, kruh, maslo in jabolka. Skupaj z otroki smo pripravili lepo pogrnjene in okrašene mize. Ob poslušanju legendarne Slakove pesmi »Čebelar« ter ostalih pesmi o čebelah smo zaključili z zajtrkom. Nadaljevali smo z druženjem vseh otrok v večnamenskem prostoru, kjer smo si ogledali predstavo gledališke skupine Žogice z naslovom »Gospodična kraljična Medična in trot«. Ob zgodbi smo spoznali, kako pomembne so zdrave prehranjevalne navade otrok in vsakodnevno gibanje, ugotovili pa smo tudi, kakšne so posledice neprimernih prehranjevalnih navad.

Tudi v prihodnje bomo spodbujali pozitiven odnos do lokalno pridelane hrane in se trudili k vzgoji za zdrave prehranjevalne navade otrok.


Vzgojiteljica Suzana Žnider

Oglejte si tudi