Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
10°C
JUTRI
20°C
11°C
Oceni objavo

Pustni frizerski salon

V skupini Čebele iz Vrtca Kidričevo smo si norčavi pustni čas obogatili z najrazličnejšimi dejavnostmi skozi besedo, risbo, glasbo in gibanje. Spoznavali smo tradicionalne pustne like in običaje v našem okolju ter njihov pomen. Cel teden so otroci prihajali v vrtec maskirani, šemili so se v pustnem kotičku ter uživali v preobrazbah in spreminjanju v like, ki so jim ljubi. Pustni kotiček se je iz dneva v dan večal in bogatil s pustnimi dodatki in pripomočki. V njem je bilo ustvarjalno, sproščeno in živahno.
K maskiranju seveda sodi tudi oblikovanje pričesk, pri čemer pa smo ugotovili, da potrebujemo pomoč. Gal je predlagal, da nam lahko pomaga njegova mamica Anita, ki je frizerka. Naslednje jutro smo jo prosili za pomoč in sodelovanje in na naše veselje se je v sredo, 15. februarja 2023, v dopoldanskem času naša igralnica spremenila v pravi frizerski salon. Mamica Anita je v vrtec prinesla svoj frizerski kovček, v katerem je bilo veliko pripomočkov (glavnik, krtače, sponke, pisane gumice, škarje, likalnik, fen, žele, pisane barve za pramenčke ….), in otrokom predstavila delo frizerke. Salon je v trenutku oživel. Pod njenimi spretnimi prsti so nastajale irokeze, čopki in kitke, takšni in drugačni stili različnih pričesk, nihče pa se ni odrekel pisanemu pramenčku. Problem je bil le izbrati barvo. Otroci so uživali in se ogledovali v ogledalu. Prav nič jim ni bilo težko počakati, da pridejo na vrsto. Ko so bili vsi urejeni, sva bili nekaj frizerskih popravkov deležni tudi vzgojiteljici. Vsi skupaj smo se z navdušenjem ogledovali v ogledalih in opazovali drug drugega. Posneli smo še nekaj fotografij in tako poskrbeli, da nam bo naše druženje ostalo v lepem spominu.

Mamici Aniti smo se zahvalili za obisk, za popestritev predpustnega časa in obogatitev naše dejavnosti. Vsi skupaj smo neizmerno uživali. Ona pa nas je presenetila in otrokom podarila komplet pripomočkov. Z njim smo obogatili naš frizerski kotiček, v katerem otroci z navdušenjem posnemajo frizerske spretnosti, ki jim jih je predstavila. In kdo ve, mogoče bo tudi kdo izmed njih nekoč opravljal ta poklic.

Hvala Galovi mamici Aniti. Bili smo navdušeni in verjamemo, da je bilo tudi njej lepo z nami.

 

Vzgojiteljici Natalija Kutnjak in Mateja Rajh

Oglejte si tudi