Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
NED.
23°C
9°C
Oceni objavo

Materinski dan

V nedeljo, 22. 3. 2015, smo v telovadnici osnovne šole Lovrenc na Dravskem polju organizirali materinski dan. Torej smo organizirali proslavo.

Najprej smo se vsi učenci šole zbrali ob 15. uri in imeli generalko oz. vajo. Minila je ura za uro in že je bila 18.00. Začel se je naš nastop. Letos sta program vodila sošolka Sara ter sošolec Andrej. Prvi in drugi razred so zares lepo nastopali. Peli so pesem Rebeke Dremelj in recitirali deklamacijo. Na vrsto je prišla dramatizacija z naslovom Bela roža. Glavno vlogo bele rože je imela sošolka Anja, ostali pa smo bili otroci, rože, deklice, policist, balon in starček. Sošolka Sanja je pripovedovala zgodbo. Tretji razred žal ni nastopal, saj jih je bilo premalo. Le učenec Tibor je igral na klavirsko harmoniko pesem Abraham 'ma sedem sinov. Na vrsti smo bili 4. in 5. razred s pesmico Moja mami. Imeli smo polno prečudovitih plesnih in pevskih točk. Tudi jaz sem igrala harmoniko, vendar ne klavirske, temveč diatonično. Zaigrala sem pesmi Moj avto in Snežni valček. Peti razred je tudi sam zapel pesem Mamica, takrat so vsi nastopajoči prišli na oder.

Gospa učiteljica je bila zelo navdušena in nas je naslednji dan častila s sladoledom.

 

Nela Nahberger, 5. c

Lovrenc na Dr. polju

 

Materinski dan

 

V nedeljo, 22. 3. 2015, smo s šolo pripravili nastop za mamice v dvorani Lovrenc.

Kar nekaj tednov pred nastopom smo se začeli pripravljati. Prvi in drugi razred sta se naučila deklamacijo. Skupaj pa so se naučili peti in plesati pesem od Rebeke Dremelj Gremo na vrh sveta. Tibor iz tretjega razreda se je na harmoniko naučil pesem, ki je posvečena Abrahamu. Četrti in peti razred smo se skupaj učili ples od Dejana Vunjaka Želim, želim ter pesem od Nine Vodušek Moja mami. Peti razred pa smo še samostojno zapeli pesem Mami. Vsi razredi razen prvega in drugega smo se še naučili dramatizacijo Bela roža. Z Andrejem Časkom Hojnikom sva vodila celoten program. Hitro je napočil dan, ko smo svojim mamicam in vsem prisotnim pokazali, česa smo se naučili. Takoj ko smo stopili na oder, smo že videli solzne oči naših mamic, prav tako pa tudi gospe ravnateljice Alenke Kutnjak. Pri dramatizaciji Bela roža pa smo vse spravili v smeh.

Na koncu predstave nas je obiskala gospa ravnateljica in nas nagradila. Starši so bili srečni in veseli, saj smo bili res čudoviti.

 

Sara Pišek, 5. c

Lovrenc na Dr. polju

 

Materinski dan

 

V nedeljo, 22. 3. 2015, smo imeli nastop za materinski dan. Nanj smo se dobro pripravljali z različnimi plesi, igrami in recitacijami. Nastopala je vsa šola. Prvi in drugi razred so plesali in recitirali besedilo, fant iz tretjega razreda je igral harmoniko, nekateri pa so nastopali v igri. Četrti in peti razred pa smo plesali in peli pesem za mamo. Nastopali smo tudi v igri Bela roža. Ko smo že znali vsa besedila in plese na pamet, smo skoraj vsak dan imeli generalko. Pri njih smo se zelo zabavali in nekatere učiteljice so zraven tudi jokale. Nato pa smo si v petek izdelali vse pripomočke in kostume za nedeljo. Ogledali smo si tudi Sončev mrk. Nato je bila sobota in v nedeljo je napočil čas za nastop. Vsi smo se zbrali v dvorani in imeli še zadnjo vajo pred nastopom. Vadili smo in nato odšli v garderobe za odrom. Starši so začeli prihajati v dvorano in predstava se je kmalu začela. Po našem prvem nastopu sem se morala hitro preobleči v belo majico, saj sem potem že nastopala v Beli roži. Ko smo končali, sem se spet preoblekla v rdečo majico, ker je spet nastopal naš razred. Vse smo dobro zaključili in vse mamice so bile zelo srečne. Gospa ravnateljica nam je naslednji dan za nagrado častila sladoled. Bili smo srečni.

 

Anja Klanjšek, 5. c

Lovrenc na Dr. polju

 

Materinski dan

 

V nedeljo, 22. 3. 2015, je v Lovrencu na Dravskem polju potekala prireditev za materinski dan.

Že prejšnje dni smo se v šoli potrudili in vadili. Tako je napočil dan, ko smo prišli v dvorano. Najprej smo šli še zadnjič skozi program in se postavili v zaodrje. Pričelo se je. Nekaj smo recitirali, plesali, nekaj peli in se zabavali. Igrali so tudi na harmoniko. Najlepše od vsega pa je bila dramatizacija z naslovom Bela roža. Prireditev sta vodila Sara Pišek (5. c) in Andrej Časek Hojnik (4. c). Ko se je predstava končala, smo se vsi priklonili in tako zaključili nastop. Starši so nas vse pohvalili. Gospa ravnateljica Alenka Kutnjak in učiteljica Matejka Pišek sta se ob predstavi skoraj razjokali. Na koncu smo odšli do garderobe, se preoblekli in odšli domov.

Dan je bil zelo zabaven. Ni pa bil le za nas, ampak najbolj za naše starše. Nastop je bil zame odličen.

 

Sanja Krajnc, 5. c

Lovrenc na Dr. polju

Oglejte si tudi