Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
9°C
JUTRI
23°C
10°C
Oceni objavo

BITI V KOŽI MLADOSTNIKA ...

Filmski dogodek v Mestnem kinu Ptuj

V četrtek, 4. 4. 2024, smo se nekateri učenci otroškega parlamenta odpravili na delavnico »Biti v koži mladostnika danes«, ki je potekala v Mestnem kinu Ptuj. Skupaj z učenci ostalih šol smo si na začetku ogledali štiri krajše filmčke, ki so bili vezani na temo duševnega zdravja, ter kako naše obnašanje do drugih vpliva na njihovo počutje.

Po ogledu filmčkov smo se o njih pogovorili s psihologinjo Evo Sedlašek in igralko Urško Vučak Markež. Pogovarjali smo se o našem vplivanju na druge, o vplivanju drugih na nas ter o vplivu okolja na nas. Pogovor se je navezoval tudi na situacije, ki smo jih že doživeli sami ali ki so jih doživele osebe, ki nam nekaj pomenijo. Psihologinja nam je še povedala, da moramo paziti, kako se obnašamo do drugih, kajti že ena beseda lahko spremeni počutje drugega iz boljšega na slabše ali z dobro besedo iz slabšega na boljše.

Tema pogovora je bila tudi ta, da ni nujno biti z vsemi prijatelji, lahko pa jih pozdravimo in jim s tem morda polepšamo dan. Za piko na i pa smo se na koncu posladkali z bonboni.

Ajša Korošec Vidovič, 6. b

Oglejte si tudi