Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
8°C
JUTRI
21°C
11°C
Oceni objavo

Sprejem prvošolcev v šolsko skupnost OŠ Cirkovce in obisk šolske knjižnice

V Tednu otroka so imeli prvošolci veliko zanimivih dejavnosti. Med drugim so bili v sredo sprejeti v šolsko skupnost OŠ Cirkovce.
V eni uri druženja z devetošolkami so najprej pletli zapestnice prijateljstva. Njihovi spretni prstki so hitro začeli posnemati pletenje devetošolk. Zapestnice so ponosno nadeli na zapestja in jih nosili ves čas bivanja v šoli. Spoznali so tudi pravila igranja mnogih družabnih namiznih iger. Z devetošolkami so se pomešali v manjše skupine in se igrali družabne igre. Po enournem druženju se nam je pridružila gospa ravnateljica, ki je prvošolcem čestitala in jim zaželela dobrodošlico v šolski skupnosti. Iz rok devetošolk so novi člani šolske skupnosti prejeli priznanja in kornet, s katerim so se posladkali ter dodobra popacali. Hvala Doroteji Vodopivec za organizacijo dogodka in devetošolkam za izvedbo.

V četrtek nas je knjižničarka Ivanka Čeh povabila v šolsko knjižnico. Učenci so se razdelili v skupine in z lepljenjem sličic sestavili pravila lepega vedenja v knjižnici. Knjižničarka nam je prebrala knjigo Tiho, tukaj beremo. Prav dobro se zavedamo, kako pomembno se je naučiti brati in potem ohranjati veselje do branja. Knjižničarka je prvošolcem povedala, da bodo z branjem slikanic osvojili bralno značko. Če pa se bodo še bolj »zabubili« v knjige, pa bodo osvojili tudi Knjigohrusta. Ker so pridno poslušali vsebino pravljice in odlično rešili naloge v skupinah, so prejeli nagrado. Vsak prvošolček je v dar dobil slikanico Hiša selivka. Pod okriljem projekta Radi beremo in kot podpornik Društva Bralna značka Slovenije z izbrano slikanico Hofer že 9. šolsko leto razveseljuje vse prvošolčke v Sloveniji in zamejstvu. Knjižničarka pa je naše sladke skomine potešila s čokoladicami. Hvala knjižničarki.

Ob vrnitvi v učilnico je učence je na mizah čakalo papirnato presenečenje. Vsak je dobil en origami, ki so jih zgubale devetošolke pod mentorstvom devetošolca Gašperja.

Suzana Menoni - Planinšek

Oglejte si tudi