Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
1°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Vseslovensko srečanje krvodajalcev v Veržeju

Že 25 let je v Veržeju srečanje krvodajalcev iz vse Slovenije. Mnogih smo se udeležili, zadnja leta pa je naključje naneslo, da smo si isti datum izbrali za izlet krvodajalcev, in smo nekaj srečanj preskočili.
Združili smo prijetno z dolžnostjo. Udeležba je bila sicer zaradi vseh mogočih prireditev nekoliko skromnejša, vendar 34 tudi ni slaba družba. Iz Cirkovc smo krenili ob osmih, tako da smo bili v Veržeju prvi in smo si pod šotorom priskrbeli naj sedeže. Dobili smo zajtrk in bon za kosilo, se sprehodili do mlina na Muri in program ob 25-letnici srečanj se je pričel. Uživali smo ob pestrem programu, se hladili vsak po svoje, se zavrteli ob glasbi, peli, pojedli kosilo in ob 14. uri krenili proti Tropskemu vrtu in prečudovitim orhidejam.

Po ogledu in nakupih smo krenili na najatraktivnejšo turistično točko Vinarium. Čeprav je bilo nekoliko oblačno, nam je razgled jemal sapo. Lepo je živeti.

Po majhnem okrepčilu smo krenili v Bogojino, kjer nas je gostoljubna kmetija Puhan prisrčno pogostila po posebno nizki ceni. Največ pa smo pridobili in se naučili v njihovi vinski kleti.

Prijetno utrujeni in dobro razpoloženi smo se vrnili domov ter se vozniku Karlu Pajnkiherju zahvalili za varno in mirno vožnjo. Ko bo leto naokrog, pa se znova podamo na nova potovanja.

Pavla Veler

Oglejte si tudi