Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Soba za paliativno oskrbo bolnika – dostojno slovo

Danes je bila v bolnišnici Ptuj na internem oddelku uradno odprta soba za neozdravljivo bolne. Zelo smo veseli, da je pobuda Kluba ptujskih študentov obrodila sadove. Za uresničitev tega je bilo potrebno soglasje vodstva bolnišnice. Iskrena hvala direktorju, ki je ves čas sodeloval od prvega dobrodelnega koncerta v Gimnaziji Ptuj do izvedbe. Koncert so pripravili člani kluba študentov z ONKO SLO društvom Ptuj pod pokroviteljstvom časopisne in radijske hiše Štajerski tednik in Občine Ptuj. Nastopajoči Rok Trkaj s prijateljem in Gal s sestro Severo Gjurin so pričarali nepozaben večer. Prvih 2000 € nam je bila obveza.
Bolnišnica je poskrbela za obnovo prostora in sanitarij ter nekaj opreme. Na srečanju onkoloških bolnikov Ptuj smo od strokovne vodje Jane Kozel izvedeli, da bi potrebovali negovalno posteljo, sicer bo začasno nameščena navadna postelja. Istočasno pa nas je na sestanku odbornik Stanko Zajc obvestil, da lahko naša Krajevna organizacija Rdečega križa Cirkovce dobi negovalno posteljo s prilagojeno nočno omarico. Tako je vse teklo kot v najlepši TV-nadaljevanki.

V enem letu je pobuda Kluba ptujskih študentov obrodila sadove. Sedaj se bodo lahko neozdravljivo bolni ob prisotnosti svojcev in strokovni oskrbi lepše in dostojanstveno poslovili.
Iskrena hvala vsem, ki so pripomogli k temu.

Pavla Veler

Oglejte si tudi