Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
1°C
ČET.
13°C
4°C
Oceni objavo

Sedmerica vitezov je dobila novega člana

Krajevna organizacija Rdečega križa Cirkovce je 15. tega meseca postala bogatejša za še enega viteza. Stanko Zajc je kri daroval 100-krat.

Ne reče se kar tja v en dan, da je kri življenjska tekočina. Dnevno rešuje življenja po poškodbah, pri različnih operacijah, obolenjih … Kako pomembna je, se zavemo, ko jo potrebujemo ali pa je primanjkuje.

Zaradi Stanka in njemu podobnih ljudi z velikim čutom pomagati, narediti tisto, kar lahko in kar čutiš, da je prav – daruješ del sebe, imamo v Sloveniji še zadostne zaloge krvi.

Stanko skupaj z ženo Hermino, tudi krvodajalko, skrbi za obolela starša, pomaga hčerkinima družinama, vsem, ki ju prosijo ali pa zanje samo začuti, da so v stiski. Zelo sta pridna, saj odkar sta ostala brez službe v TAM-u, obdelujeta svoja in najeta polja, imata vzrejo piščancev, pomagata v skupnosti.

Po svečanosti na transfuzijskem oddelku Splošne bolnišnice Ptuj smo se odborniki in krvodajalci zbrali na sedežu KO RK Cirkovce in počastili novega viteza. Ob prigrizku in osvežilni kapljici smo poklepetali, zapeli in uživali v dobri družbi. Čestitki se je pridružil tudi župan gospod Anton Leskovar. Hvala vam za to iskreno pozornost.

Člani odbora smo zelo ponosni nanj in mu želimo še mnogo let zdravja in da skupaj z ženo prepotujeta številne, srečne kilometre z motorjem.

Do konca letošnjega leta bo naša krajevna organizacija, ki je praznovala 70 let delovanja, prištela še tri viteze.

Kaj porečeš takšni vojski srčnih ljudi? HVALA – za vsako kapljico in za vsa rešena življenja.

Zelo sem ponosna, da sem lahko vaša predsednica.


Pavla Veler

Oglejte si tudi