Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
4°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

TOVARIŠICE IN TOVARIŠI - pestra generacija zavzetih prostovoljcev

Ni dovolj, da imaš dober avto, zelo pomembno je, da ga znaš tudi dobro in varno voziti. Zato so se gasilci GD Jablane takoj lotili učenja uporabe avtomatskega defibrilatorja.
Jablanski gasilci so svoje redno usposabljanje izkoristili in se istočasno naučili pravilno uporabljati AED – avtomatski defibrilator.

V mesecu decembru 2013 smo kupili AED in ga namestili v gasilskem domu v Jablanah. Registriran je tudi na seznam javno uporabnih aparatov. Prvo usposabljanje smo izvedli še isti dan. AED je aparat, ki z električnim sunkom spodbudi delovanje srca. Nabavili smo dvojne elektrode za odrasle in otroke ter lutko in aparat za vajo. Zelo pomembno je, da ne izgubljamo časa, ko ugotovimo, da se bolnik ali ponesrečenec ne odziva. Takoj začnemo z oživljanjem. Kako, da bomo najbolj uspešni, pa se moramo naučiti. Pomena trdnega znanja se zaveda tudi vodstvo gasilcev Jablane. S tem ko so prevzeli AED, so prevzeli nase tudi odgovornost pravilnega ravnanja. Dogovorili so se, da se bodo postopoma vsi naučili oživljati. Tako bodo lahko še bolj pomagali skupnosti.

 

Spoštovani prostovoljci, HVALA vam za vso vašo pomoč, ki je pomemben prispevek k mirnejšemu in lepšemu življenju na vasi.

Oglejte si tudi