Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Štefan Hergan še ureja živo mejo ob hiši

Za rojstni dan nas je gospod Štefan pričakal skupaj z ženo Angelo za mizo pod brajdami. Odbornici KORK Cirkovce sva po čestitki v družbi gostiteljice hčerke Marine veselo nazdravili. Vnuk Marko je bil na počitnicah. Ob prijetnem klepetu in pogostitvi smo občudovali črnega in belega muca - očetova ljubljenca - pri igri.

Štefan Hergan se je rodil na Pragerskem 6. 7. 1923. leta. Po osnovni šoli je najprej končal trgovsko šolo, kasneje pa še srednjo ekonomsko šolo v Mariboru. Vsa leta do upokojitve je bil zaposlen pri Slovenskih železnicah. Delal je kot ekonom, vendar so ga zaradi njegovih sposobnosti uporabili tudi pri drugih pomembnih delih. Prepotoval je vso Evropo. Veliko lepega je doživel in bil vedno vedrega in dobrega srca, ne zna biti slabe volje ali jezen.

Vedno je rad delal. Po upokojitvi je pridno skrbel za dom in družino. Sedaj večino dela opravi hčerka. Še vedno pa skrbi za lepo porezano živo mejo in urejeno trato za hišo.

Letos z ženo praznujeta 60 let skupnega življenja.

Hčerka Marina pravi, da ima srečo, ker ima takšna starša, in da jima želi še mnogo skupnih in čim bolj zdravih let.

Leta prinesejo ovire, vendar počasi se tudi daleč pride. Tam, kjer več ne zmoreta starša, zmore ona, saj je tudi njo življenje utrdilo in naučilo, da se moraš veseliti majhnih srečnih trenutkov.

Za 60 let poroke jima iskreno čestitamo tudi KORK Cirkovce in jima želimo še naprej zdravo in razumevanja polno skupno življenje.

Oglejte si tudi