Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-0°C
Oceni objavo

KO RK Cirkovce je namestila 5. AED (defibrilator)

V tednu Rdečega križa smo se v KO RK Cirkovce odločili, da ga posebej obeležimo. Enkrat letno pripravimo medgeneracijsko druženje starejših posamezne vasi, otrok vrtca in OŠ Cirkovce. Do sedaj smo to izvedli za vas Cirkovce. Letos pa smo to isto srečanje pripravili za vaščane Stražgonjce in Sp. Gaja.
Dogajanje so s kulturnim programom popestrili učenci OŠ in ljudske muzikantke Vesele polanke.

V nadaljevanju našega druženja smo učence 1. razreda sprejeli med mlade člane Rdečega križa. Izkaznice so jim podelili sekretarka OZ RK Ptuj Marjana Cafuta, podpredsednik KO RK Damjan Lešnik in ravnateljica Ivanka Korez. V dobrodošlici je predsednica Pavla Veler povedala nekaj o pomenu dela te humanitarne organizacije in jih pozvala k čim aktivnejšemu sodelovanju.

Gospod župan Anton Leskovar pa je poudaril pomembnost dela za občino in širšo skupnost, saj je KO RK Cirkovce z današnjo namestitvijo petega AED – defibrilatorja na vaškem domu omogočila še hitrejše posredovanje v primeru zastoja srca.

V 10 vaseh bivše KS Cirkovce se lahko pohvalijo s tem pomembnim pripomočkom še na domu PGD Mihovce - Dragonja vas, pri gostilni Korže, na pročelju PGD Jablane, PGD Šikole in PGD Starošince.

Naša organizacija ima tudi 3 animacijske lutke in učni defibrilator, tako da že več let usposabljamo, kako pomagati pri neodzivni osebi. Imamo tudi 4 visoko izobražene predavatelje z licenco. Ponosni smo na to pridobitev.

Po veselem druženju in malici smo se po skupinah popeljali na panoramsko vožnjo s kočijo. To doživetje nam je omogočil Družinski center Kidričevo, ki deluje v Konjeniškem parku Starošince.

Imeli smo lep majski dan s skupno željo po ponovitvi.

Oglejte si tudi