Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
0°C
JUTRI
19°C
5°C
Oceni objavo

DELOVNI KOT ZMERAJ

Gasilci prostovoljnega gasilskega društva Mihovce – Dragonja vas smo tudi letos delovni, pridni, marljivi, kot vedno do zdaj in kot se za gasilce spodobi. Leto 2015 smo začeli z 90. rednim občnim zborom. Kot se za praznovanja in obletnice spodobi je letošnje sladko presenečenje na občnem zboru bila torta. Da je občni zbor trajal vse do jutranjih ur je poskrbel ansambel Rober.

V mesecu februarju smo se z dvema ekipama mladincev udeležili občinskega kviza mladine, ki je potekal v Majšperku. Eni ekipi si je uspelo priborit stopničke.

Ker se je tradicija ohranila in ker gasilci vemo,  da je to lep dogodek, ko se zberejo vaščani obeh vasi, smo tudi letos organizirali postavitev majskega drevesa. Mlaj smo postavili na že tradicionalnem mestu 29. 4., na predvečer  1. maja pa smo zakurili kres pri Mihovškem mostu, ki je v zadnjih letih že tudi postal tradicija.

3. 5. je v cerkvi na Kidričevem potekala florjanova maša, za vse gasilce iz GZ Kidričevo. Udeležili smo se je v precejšnem številu.

Omenil sem že, da smo imeli 90. občni zbor. Iz tega je razbrati, da letos gasilci PGD Mihovce – Dragonja vas praznujemo 90. obletnico delovanja. Zato v zadnjih mesecih potekajo priprave na slavnostni dogodek. Prebelili smo fasado, napušče, orodišče in postorili veliko majhnih stvari, ki skoraj niso vidne. Da bo gasilski praznik zares pravi, vas vabimo da nas obiščete 12. 7. v Mihovcah, kjer bo potekal 18. dan gasilcev gasilske zveze Kidričevo in praznovanje 90 letnice.

Delamo pa tudi na tekmovalnem področju, kajti z štirimi ekipami se že vnemo pripravljamo na občinsko gasilsko tekmovanje. Torej delovni in zagnani kot zmeraj.

 

Z gasilskim pozdravom NA POMOČ.

Klajnšek Uroš

 

Oglejte si tudi