Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
15°C
0°C
Oceni objavo

V Študentskem domu Ljubljana se skoraj 7.500 študentov počuti kot doma

Študentski dom Ljubljana zagotavlja kakovostno bivanje in nudi prostočasne dejavnosti na področju kulture in športa, poglablja raven medsebojnih odnosov, posameznika nauči medsebojnega sožitja in v vsakem pogledu mladim odpira vrata v svet. ŠDL je odprt za različnost, a se zaveda enotnega cilja vseh študentov: dokončati želen študij.

Bivanje v ŠDL ne predstavlja zgolj bivanja, saj lahko stanovalci ŠDL prosti čas izkoristijo za druženje v klubskih sobah, na površinah za družabne športe, v fitnesu in zunanjih vadbiščih. Kulturnikom in glasbenim navdušencem omogočamo uporabo glasbene sobe z izvrstno akustiko, sobe za glasbene nastope in kulturne prireditve. Nismo pozabili niti na ekološko osveščanje, prav tako pa nudimo površine za skupnostne vrtove, kjer imajo študentje možnost, da si sami pridelajo hrano in začimbe. Za vse, ki jim pridelava hrane ni tako blizu, pa je na voljo restavracija Rožna Kuh'na, ki ponuja pestre, zdrave in uravnotežene obroke.

Novo vseljenim študentom želimo olajšati prelomnico v življenju, ki jo prinaša delna ali celostna osamosvojitev. Stremimo k medsebojnemu sodelovanju, spoštujemo pravice do (so)bivanja, medsebojnega sočutja, sooblikujemo kakovostno bivalno kulturo in gradimo medsebojne odnose, s svetovanjem pa smo študentom vedno na voljo in smo odprti za različnost. Pridobivanje pozitivne izkušnje lahko našim stanovalcem omogočimo v 29 domovih, kjer so vsakemu zagotovljeni optimalni pogoji za študij in raznovrstne obštudijske dejavnosti. Ti domovi so razporejeni po različnih lokacijah v Ljubljani v bližini fakultet (Rožna dolina, Bežigrad, Mestni log, Šiška, Center).

https://www.youtube.com/watch?v=AQu9fv_E57g


Vselitev si študent zagotovi s prijavo na:

Razpis za sprejem in podaljšanje bivanja študentov visokošolskega študija v študentskih domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2017/2018. Še posebej želimo izpostaviti, da smo v študijskem letu 2016/2017 vsem študentom uspeli zagotoviti ležišča že do konca novembra 2016. Študentom priporočamo, da po objavi prednostne liste spremljajo našo spletno stran in se seznanjajo z aktualno dinamiko vselitev ter se primerno organizirajo v času od začetka študijskega leta do vselitve v enega od naših študentskih domov.

Rok za oddajo prošnje za sprejem in podaljšanje bivanja je 16. avgust 2017. Prošnja za sprejem in podaljšanje bivanja se odda preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ http://portal.evs.gov.si/bivanje/. Z oddajo prošnje študentje ne odlašajte do zadnjega dne! Za dodatne informacije smo vam na voljo na: (01) 530 6027, (01) 530 6028, pisarnazasd@stud-dom-lj.si. Razpis je objavljen na spletni strani Študentskega doma Ljubljana v rubriki bivanje razpisi – http://www.stud-dom-lj.si/bivanje/razpisi.

Oglejte si tudi