Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
10°C
JUTRI
21°C
8°C
Oceni objavo

Nastop ob materinskem dnevu: praznovanje ljubezni, spoštovanja in zahvale

Veselje, ljubezen in spoštovanje – to so bili glavni elementi našega posebnega dogodka v čast materam ob materinskem dnevu. Člani recitatorske skupine KD Kungota pod mentorstvom Klare Vindiš Pušnik in Suzane Žnider smo se odločili, da bomo letos praznovali z dogodkom, ki bo matere popeljal v čudovit svet ljubezni, spoštovanja in zahvale.
Priprave so se začele tedne vnaprej, ko smo skupaj z otroki začeli načrtovati, kaj vse bomo pripravili za naše mame. Odločili smo se, da bomo pripravili nastop, ki bo materam pričaral nasmehe na obrazih. Otroci so s polno vnemo vadili v našem kulturnem domu.

Na dan dogodka je bilo vzdušje polno pričakovanja in navdušenja. Starši, otroci ter precej ljudi iz naše vasi in tudi drugod so se zbrali, da bi praznovali. Nastop se je začel z uvodom, v katerem smo izrazili pomen materinske ljubezni in vloge, ki jo matere igrajo v naših življenjih. Sledila je dramska igra, nato pa pesmi, igranje na instrumente, plesne točke in deklamacije, ki so matere ganile in jim pričarale nepozabne trenutke.

Naš poseben dogodek ob materinskem dnevu je bil več kot le nastop – bil je izraz naše iskrene ljubezni, spoštovanja in zahvale do vseh mam v naši vasi. Ta dan smo si vzeli čas, da bi pokazali, kako cenimo vse, kar matere delajo za nas, in kako zelo so pomembne v naših življenjih. Naj bo vsak dan priložnost za izražanje ljubezni do naših mater, ne le ob materinskem dnevu.

KD Kungota si prizadeva za spoštovanje in ohranjanje običajev in po stari tradiciji je veljalo, da se ob proslavi za materinski dan trem najstarejšim vaščankam Kungote pri Ptuju podari majhna pozornost. Ker se dogodka niso mogle udeležiti, jih je naš predsednik Simon Žnider obdaril kar na domu. Prva in tudi najstarejša je ga. Marija Dobnik, ki je žal ni bilo doma, druga je gospa Minka Mlakar in tretja ga. Marija Topolovec. Želimo jim še naprej veliko zdravja.

 

Suzana Žnider

Oglejte si tudi