Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
NED.
23°C
9°C
Oceni objavo

Kegljači DU Lovrenc na Dravskem polju državni prvaki

Že nekaj let smo kegljači s kroglo na vrvici najaktivnejša športna sekcija Društva upokojencev Lovrenc. V ženski in moški ekipi je v vsaki po osem aktivnih članov. Pred dvema letoma nam je uspelo urediti in pokriti še drugo kegljišče, kar nam omogoča vadbo ob vsakem vremenu. Kegljamo vsak ponedeljek in četrtek okoli 14. ure. Ob prijetnem druženju si privoščimo tudi prigrizek in kozarec dobre pijače. Po kegljanju včasih tudi kartamo. Prijetno  je, zato vas vabimo, da se nam pridružite.

Udeležujemo se turnirjev in tekmovanj v zahodni medobčinski ligi Spodnje Podravje pod okriljem ZDUS (Združenja društev upokojencev Slovenije).

Ob občinskem prazniku organiziramo turnir v našem društvu, na katerega povabimo druga društva iz malo bolj oddaljenih krajev, kot so Sveti Tomaž, Bezena, Duplek ... Zadnjih nekaj let se našega turnirja udeleži od 10 do 15 društev, mi pa obisk vrnemo, če je le mogoče. Na teh turnirjih smo osvojili kar nekaj pokalov.

V medobčinski ligi Spodnje Podravje pod okriljem ZDUS tekmuje pet društev: DU Lovrenc, DU Kidričevo, DU Cirkovce, DU Majšperk in DU Ptujska Gora. Tekmovanje poteka v dveh kolih – spomladanskem in jesenskem.  Vsako društvo igra z vsakim enkrat na domačem terenu, drugič pa v gosteh. Letos smo moški osvojili prvo mesto  z veliko razliko pred zasledovalci. Lani smo bili drugi z enakim številom osvojenih točk, a z manjšim številom podrtih kegljev. Tudi ženska ekipa je letos osvojila prvo mesto.

ZDUS vsako leto organizira državno prvenstvo. Tekmovanje v medobčinski ligi PZDU Ptuj je bilo 15. junija 2018 na Destrniku, kjer nam je uspel veliki met: osvojili smo prvo mesto in s tem udeležbo na državnem prvenstvu, ki je letos potekalo v Miklavžu pri Ormožu. Tudi tam je bila naša moška ekipa zelo uspešna. Izmed 12 ekip smo bili najboljši in s tem postali državni prvaki v kegljanju s kroglo na vrvici.

Poleg pokala za prvake smo si priborili tudi udeležbo na državnem prvenstvu prihodnje leto, kjer bomo branili naslov.

Janez Zafošnik, kapetan ekipe

 

 


 

 

Oglejte si tudi