Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
13°C
3°C
Oceni objavo

Društvo "INVALID" Kidričevo – soorganizator Športnih iger Zveze "INVALID" Slovenije v letu 2016

Društvo »INVALID« Kidričevo je že od leta 2000 samostojno invalidsko društvo, ki deluje na območju občine Kidričevo in je od leta 2004 povezano v Zvezo društev »INVALID« Slovenije. Že od samega začetka aktivno sodelujemo v izvajanju posebnih socialnih programov na nivoju zveze, izvajamo pa tudi pet programov na lokalni ravni. Eden od programov zveze je tudi program Šport in rekreacija, prilagojen gibalno oviranim invalidom in osebam z invalidnostjo, ki ga med člani imenujemo Športne igre Zveze »INVALID«. Športne igre je do sedaj vsako leto organiziralo eno izmed sedmih društev, povezanih v zvezo. Do lanskega leta so bile športne igre organizirane devetkrat in kar dvakrat smo bili organizator. V letu 2016 smo se na skupščini zveze odločili, da bodo letošnje športne igre potekale po panogah v organizaciji treh društev na različnih krajih in v različnih terminih. V našem društvu smo se zavezali, da bomo v okviru letošnjih športnih iger organizirali in izvedli tekmovanje v vrvičnem – ruskem kegljanju.

Tekmovanje smo izvedli v petek, 17. 6. 2016, na kegljišču DU Kidričevo in je bilo posvečeno dnevu invalidov in bolnikov občine Kidričevo. V tekmovanju je sodelovalo šest ženskih in pet moških ekip iz šestih društev. Po odigranih dveh krogih z izmenjavo kegljišča sta slavili zmago naša ženska in moška ekipa, in to s precejšnjo razliko podrtih kegljev. Tudi med posamezniki sta bila naša tekmovalca Jožefa VOGRINC in Jožef VIDOVIČ zmagovalca.

Za osvojena prva tri mesta smo ekipam, tako ženskim kot moškim, podelili pokale, tekmovalkam in tekmovalcem teh ekip pa tudi medalje. Vsa društva so za sodelovanje prejela priznanja in spominske nagrade, izdelane v naših delavnicah ustvarjalnosti. Manjša nagrada je bila podeljena tudi soustanoviteljici našega društva, ge. Jožefi VOGRINC, ki je kot posameznica s 116 podrtimi keglji nadigrala vse, tako tekmovalce kot tekmovalke.

Svečana podelitev pokalov, medalj in priznanj je potekala v restavraciji PAN v Kidričevem. Ob tej priliki se g. Vladu PIGNARJU in njegovemu kolektivu zahvaljujemo za kvalitetno postrežbo in dobro sodelovanje.


Silvester SKOK,
predsednik društva »INVALID« Kidričevo

Povezave

Mojaobcina

Oglejte si tudi