Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Aktivnosti članov DI Kidričevo

Programi, ki jih izvajamo v društvu »INVALID« Kidričevo, so v večini namenjeni ohranjanju in izboljšanju zdravja naših članov. Izvajanje programov financiramo iz pridobljenih sredstev na razpisih Fundacije invalidskih in humanitarnih organizacij (FIHO), lokalne skupnosti (občine) in prispevkov samih uporabnikov.

V poletnih mesecih so bile naše aktivnosti usmerjene predvsem v izvajanje programa Ohranjanje in izboljšanje zdravja v slovenskih termah, dejavnosti na področju športa in druženja.

Program Ohranjanje in izboljšanje zdravja v slovenskih termah je naš najuspešnejši program. Uporabniki so za sedem dni napoteni v terme Lendava, Olimia ali Moravci. Za sedemdnevno bivanje in vstop v bazene prispevajo po 70,00 €, ostali stroški pa se poplačajo iz pridobljenih sredstev FIHO. Program se izvaja od meseca maja do konca septembra. V poletnih mesecih od julija do konca septembra smo v program vključili 50 naših članov, v vseh mesecih trajanja programa pa 80, kar pomeni eno tretjino članstva. Za vse tiste, ki se iz kakršnega koli razloga niso mogli vključiti v enotedenski program Ohranjanja in izboljšanja zdravja v slovenskih termah, smo v sredini avgusta organizirali kopalni dan v BIOTERMAH Mala Nedelja. Kopalnega dne se je udeležilo 48 članov. Stroške kopalnih kart smo krili iz sredstev društva, avtobusni prevoz pa so si krili udeleženci sami.

Kot rečeno tudi na druženje nismo pozabili. Konec avgusta smo se udeležili srečanja kulturnih, likovnih in drugih skupin društev, povezanih v Zvezo »INVALID«, ki smo ga združili s programom ŽIVIMO Z NARAVO. Organizator srečanja je bilo Združenje »INVALID« iz Brežic, srečanje je potekalo na prireditvenem prostoru Kmečki hram HERVOL v kraju Bukošek v neposredni bližini Brežic. V prvem delu druženja so se društva predstavila v kulturnem programu, v katerem sta nastopila tudi naša člana, zakonca Letonja, ki sta z igranjem na harmoniko in s petjem poskrbela tudi za veselo razpoloženje v nadaljevanju druženja. V drugem delu je vsako društvo pripravilo svojo glavno jed, letos je to bil praženi krompir, za prilogo – pečenega odojka in jagnjetino – pa je poskrbel organizator. Na koncu je komisija, imenovana iz sodelujočih društev, ocenila glavno jed vsakega društva. Čeprav smo sami menili, da je naš izdelek najboljši, se žal to ni zgodilo. Z veselega druženja smo se vrnili v zgodnjih večernih urah.

Na področju športnih dejavnosti smo v poletnih mesecih malo manj redno kolesarili, trenirali rusko kegljanje in pikado. V začetku septembra pa smo se z moško in žensko ekipo udeležili tudi Športnih iger Zveze »INVALID« v PIKADU v Konovem pri Velenju. Ženska ekipa si je tudi tokrat priborila bronasto medaljo, moški ekipi pa se žal ni uspelo uvrstiti med dobitnike medalj.

V jesenskih mesecih bomo nadaljevali s športno-rekreacijskimi dejavnostmi, dokler bodo to omogočale vremenske razmere.

Silvester Skok,
predsednik DI Kidričevo

Oglejte si tudi