Logo MojaObčina.si

Kidričevo

DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
2°C
Deli
3978

Koncert MoPZ Talum Kidričevo

Koncert Moškega pevskega zbora TALUM Kidričevo

Spet je leto naokrog, za nami pa še eno leto uspešnega dela našega pevskega zbora. Tako kot že nekaj let smo tudi letos pripravili svoj letni koncert 4. decembra v dvorani Restavracije PAN v Kidričevem.

December, mesec, ko se ozremo nazaj po preteklem letu in pričakujemo prihod novega leta, je kot nalašč primeren, da se s svojimi dosežki predstavimo poslušalcem. Da pa to ne bi izzvenelo preveč monotono, smo medse povabili zanimive glasbene goste.

Nedeljsko popoldne smo pričeli še z zadnjimi pripravami in uglaševanjem vseh nastopajočih, ob 17. uri pa so naši poslušalci napolnili dvorano.

Fotografija: Stanko Kozel


Za izbrane besede povezovanja prireditve je pred izvedbo pesmi poskrbela ga. Zlatka Lampret. Po uvodnih pesmih zbora, katerih moto je bil domovinski, smo prostor na odru prepustili našim prvim gostom, Otroškemu pevskemu zboru Osnovne šole Kidričevo in podružnice Lovrenc pod vodstvom zborovodkinje Liljane Krošelj. Igrivost mladih nastopajočih ob spremljavi zborovodkinje je vnesla v dvorano prešerno vzdušje. Zagotovo pa nastop mladih pevcev ni pustil ravnodušnega nobenega prisotnega v dvorani.

Koncert smo nadaljevali gostitelji a cappella z zelo dobro poznanimi skladbami iz zakladnice slovenskega narodnega in ljudskega izročila. Pri izvedbi znane Pleničke je prala sta se nam pridružila solistka Urška Gajšt in jazz trio, ki je s svojo jazzovsko priredbo skladbi dodal povsem drugačen zven. Trio je nadaljeval izvajanje znanih skladb E. Adamiča, J. Robežnika in J. Privška v priredbi Igorja Bezgeta. V nadaljevanju je zbor izvedel še preostali del pripravljenih skladb iz svojega repertoarja ljudskih in umetnih pesmi.

Koncert smo pripravili kot kolaž točk od otroške igrivosti do zrelosti in izkušenosti pevcev v zrelih letih, seveda v smislu ohranjanja pevske dediščine na Slovenskem, aplavz poslušalcev pa je nagrada za naše delo.

Zaključne misli povezovalke koncerta, povabilo novim pevcem, da se nam pridružijo in pomladijo naše vrste, in beseda člana uprave družbe Talum, d. d., g. Daniela Lačna, ki nas je vse z izbranimi besedami nagovoril, predstavil povezanost med zborom in družbo Talum, nato pa članom zbora podaril simbolična darila. Kar nekako prehitro je minil čas, namenjen naši prireditvi, le še povabilo na naslednje dogodke ...

Prav za konec so se nam na odru pridružili vsi nastopajoči in na ves glas smo ob spremljavi harmonike zapeli tisto znano Slakovo V dolini tihi.


Fotografija: Stanko Kozel

Ob tej priložnosti bi se še enkrat iskreno zahvalil vodstvu in zaposlenim v družbi TALUM, d. d., Kidričevo, Občini Kidričevo, kolektivu Osnovne šole Kidričevo in vsem, ki nas pri tem podpirajo.

Bližajoči prazniki naj vsem prinesejo veselje, mir in zadovoljstvo. V prihajajočem novem letu vsem želimo sreče, zdravja in uspehov!

MoPZ Talum Kidričevo


Zapisal: Edvard Hojski

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!