Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

3. TRADICIONALNI IZLET ŽUPEČANOV

Župečani smo se tudi letos odpravili na že 3. izlet po Sloveniji. Tokrat nas je pot vodila na Bizeljsko. Ko smo prispeli na Otočec, smo najprej postavili gasilsko mizo in se malce okrepčali, nato pa smo si še ogledali grad Otočec, se sprehodili po čudovitem parku in uživali ob lepotah narave. Sledil je ogled repnice Najger.
Repnice so jame, izkopane v kremenčev pesek. Posebnost teh jam je, da imajo na stropu različne naravne freske. In vsak najde kakšno novo podobo. Včasih so jih imeli za shranjevanje poljskih pridelkov, danes pa v njih hranijo vino. Po kosilu smo si ogledali samostan in cerkev v Olimju, kjer nam je minorit pripovedoval o zgodovini kraja in cerkve. Ob samostanu smo si lahko ogledali zelo velik in urejen zeliščni vrt. Blizu je tudi čokoladnica, mimo katere nismo mogli oditi. V njej smo se posladkali. Izlet je bil zelo sproščen in poučen, saj smo izvedeli veliko novega o naši domovini.

''Na našem izletu nam je bilo naklonjeno tudi vreme in tako nam nič več ni moglo pokvariti dobrega vzdušja, zato verjamem, da bo izlet vsem ostal v lepem spominu,'' je povedala Jasmina.

Veselimo se že naslednjega izleta.

                                                                                                                    Lara Furjan

Oglejte si tudi