Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Srečanje starodobnih traktorjev – oldtajmerjev – Cirkovce 2014

Sekcija oldtajmerjev, ki deluje v okviru strojnega krožka Dravsko polje, je organizirala v nedeljo, 8. 6. 2014, prvo medobčinsko srečanje starodobnih traktorjev. Skupaj se nas je nabralo nekaj čez 40 starodobnih traktorjev.
Sekcija oldtajmerjev, ki deluje v okviru strojnega krožka Dravsko polje, je organizirala v nedeljo, 8. 6. 2014, prvo medobčinsko srečanje starodobnih traktorjev. S srečanjem smo pričeli ob 10. uri na parkirišču OŠ Cirkovce. Našega srečanja so se zraven domačih ljubiteljev starodobnih traktorjev udeležila tudi društva iz sosednjih občin: društvo Vitezi Pesničarji iz Dornave, društvo iz Polenšaka, Trnovske vasi, Stare Gore iz občine Sv. Jurij ob Ščavnici, klub Stayer iz Središča ob Dravi ter ljubitelji starodobnih traktorjev iz Zlatoličja. Skupaj se nas je nabralo nekaj čez 40 starodobnih traktorjev.

Našo prireditev so v Cirkovcah popestrile lepe melodije naših Veselih Polank - hvala vam. Sledila je malica in podelitev zahval vsem udeležencem. Nato smo se podali na panoramsko vožnjo skozi vasi do Kidričevega. Da je bila vožnja varna in odmevna, so poskrbeli mladi gasilci iz PGD Jablane in PGD Šikole, katerim se za vso pomoč iskreno zahvaljujemo. V Kidričevem smo nato v restavraciji Pan bili pogoščeni z odličnim bogračem ter s pijačo. Panoramska vožnja nazaj je sledila v Pongrce, kjer smo naše traktorje pokazali tudi prisotnim na kmečkih igrah. Da pa bi vso zadevo popestrili, smo svojega mladega duha preizkusili tudi na starodobnih igrah. Aktiv kmečkih žena in deklet občine Kidričevo pa je na igrah poskrbel za kulinarični del, saj ob vsem naporu kalorije precej hitro kopnijo.

Da smo prireditev lahko izpeljali in da so bili vsi udeleženci in organizatorji res zadovoljni, pa gre zahvala vsem sponzorjem, katerim smo hvaležni, da nam omogočate, da se lahko organizirajo prireditve, ki kulturno bogatijo naše občane. Zahvaljujemo se: Občini Kidričevo, Čevljarstvu Dolenc Jani, Plastiki Medved d.o.o., Galvanizaciji Fric, Baru Korže, Transportu Srečko Frangež, Kmetijstvu Polanec, Potočnik Bojanu s.p., Avtoličarstvu Žitnik, Kmečkemu turizmu Medved, Avtoelektriki Gojkošek Marjan, Klajnšek Alenki s.p., Kancler sistemi d.o.o., Paumanu Gorazdu s.p., Gostilni Kureš, Benu Kotniku, Željku Dovniku, Mesninam Štajerskim d.o.o., Mesarstvu Lah Aleš s.p., Hlebček d.o.o., Vinogradništvu Krničar, Reklamnemu ateljeju Bogdan Babšek ter Tiskarni Ekart.

Stanislav Krničar

Oglejte si tudi