Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
0°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Lovrenški gasilci v letu 2013

Kot vsako leto, smo bili tudi v letu 2013 gasilci iz Lovrenca zelo aktivni. Skrbeli smo za požarno varnost in pomagali ob različnih nesrečah, izvajali preventivne akcije, sodelovali na raznih gasilskih tekmovanjih, organizirali nekaj prireditev in veliko časa posvečali našim mladim gasilcem ter tako skrbeli za našo prihodnost.

V zimskih mesecih smo se redno srečevali v gasilskem domu in nabirali kondicijo v športni dvorani. Na Trebežu je ob ugodnih pogojih obratovala vlečnica, kjer so se mladi in mladi po srcu zabavali na beli strmini. Sledil je občni zbor, najvišji organ gasilskega društva, kjer smo izvolili novo vodstvo ter začrtali nove poti za to leto. Izšolalo se je nekaj novih gasilcev-operativcev, ki so tako pomladili našo operativno enoto. Tudi to leto smo poskrbeli za prvomajsko drevo, ki smo ga postavili skupaj z vaščani Lovrenca. Prav tako smo se skupaj lotili postavitve lesenih brajd v centru Lovrenca ter zasadili nekaj vinskih trt, med katerimi izstopa potomka najstarejše vinske trte na svetu, žametne črnine.  Gasilci smo se v maju udeležili Florjanove maše, kmalu zatem pa  smo pričeli z vajami za občinsko tekmovanje, ki je bilo to leto v Lovrencu. Tekmovanja se je udeležilo deset ekip iz Lovrenca, na regijsko tekmovanje pa smo kasneje odpeljali tri desetine. Ekipa mladincev si je s trdim delom priborila tudi nastop na državnem tekmovanju, ki bo potekalo prihodnje leto.  V poletnih mesecih smo se resneje lotili priprav na veselico, ki jo Lovrenški gasilci pripravljamo že vrsto let. Ob veselici ne gre brez zabavnega curkometa, katerega se vsako leto udeleži veliko število ekip s štajerskega konca. V avgustu smo na tekmovanju za pokal Gasilske zveze Slovenije gostili najboljše veteranske ekipe Slovenije, pri čemer čestitamo našim starejšim gasilcem, ki so nas ponovno razveseljevali z dobrimi rezultati.

Nastopil je jesenski del, ki je bil bolj mladinsko obarvan. Redno smo se srečevali mentorji ter mladi gasilci, ko smo se pripravljali na kviz mladine. Občinskega kviza smo se udeležili s 30. mladimi člani, kar šest ekip se je uvrstilo na regijski kviz. Vendar se tudi tukaj nismo ustavili in državnega kviza so se udeležile tri ekipe. Rezultat dobrega dela, truda in odrekanj je bilo 3. mesto gasilk pripravnic, ki so tako prvič v zgodovini našega društva dosegle stopničke na državnem kvizu mladine, ki je to leto potekal prav v Kidričevem. Uspeh so dopolnile mladinke s 7. mestom ter še druga ekipa pripravnikov z 19. mestom.  S tem smo se uspešno postavili po robu najboljšim ekipam celotne Slovenije.

V oktobru, mesecu požarne varnosti smo se posvetili preventivi. Na osnovnih šolah smo naše najmlajše izobraževali kako ravnati v primeru požarov. Vaščani so lahko v gasilski dom na brezplačen pregled prinesli gasilne aparate, svoje gasilsko znanje pa smo preizkušali na raznih preventivnih gasilskih vajah.

Tako nam bo leto 2013 ostalo v lepih spominih. Opravljenega je bilo veliko prostovoljnega dela, za kar se vsem članom iskreno zahvaljujemo. Še slajši pa je pogled v prihodnost, saj je skozi vso leto gasilski dom obiskovalo preko 40 mladih gasilcev. Prav mladim pa se tudi moramo zahvaliti in jim čestitati, da naše društvo več kot odlično predstavljajo po vsej državi.

Želimo vam prijetne božične praznike in vse dobro v letu 2014!

 

Oglejte si tudi