Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
4°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Igre mladine PGD Starošince

30.11. 2013, smo na željo naših bodočih gasilcev zbrali in organizirali igre in druženje.
 Njihova želja po druženju in naša želja, da pridobimo še več podmladka v našo društvo in seveda, da obdržimo in motiviramo že obstoječe člane, nas je pripeljala do tega dogodka.

Z mentorjem mladine (Matic Valentan), so sodelovali tudi drugi zainteresirani gasilci, ki so pomagali pri sestavljanju in vodenju iger, ter pri postavitvi prog.

Sodelovale so štiri ekipe, ki so bile sestavljene iz treh oz. štirih članov. Ostali otroci, ki niso želeli ali niso mogli sodelovati pri igrah zaradi pre majhne starosti, smo jim dodelili druge naloge, kot so pomoč sodnikom, zapisovanje rezultatov itd. Poskrbeli smo, da so vsi otroci aktivno sodelovali. Mentor in ostali gasici so sestavili sklop petih iger in eno dodatno, ki jih je zadavala med našim zbiranjem rezultatov. Otroci so med nekaterimi igrami, morali pokazati tudi gasilsko znanje kot npr. vezanje vozlov in sklapljanje cevi na trojak.

Po končanem tekmovanju smo razglasili rezultate. Vsi sodelujujoči so prejeli medalje, glede na uvrščeno mesto in majhno darilce, ki je vsebovalo sadje in sladkarije. Po podelitvi smo jih pogostili z hrano in pijačo, na kar je ob dobri glasbi sledil še plesni nastop in druženje.

Z organizacijo in potekom iger smo bili zadovoljni tako organizatorji, kot tudi otroci, ki so izrazili željo, da se dogodek ponovi.

 

Z gasilskim pozdravom NA POMOČ!

 

Povezave

Pgd-starosince

Oglejte si tudi