Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
9°C
Oceni objavo

Štirje naslovi državnih prvakov

V soboto in nedeljo, 23. in 24. aprila 2022, je v organizaciji PPK Rakek potekalo 31. državno prvenstvo Republike Slovenije za mlajše kadete in kadetinje, katerega se je udeležilo tudi sedem igralcev iz Namiznoteniškega kluba Cirkovce.

Naši najmlajši predstavniki kluba so tekmovanje zaključili v kvalifikacijskih skupinah: Jakob Plajnšek je osvojil tretje mesto, Urh Novak in Pia Kundih pa sta končala na četrtem mestu v skupini. S tem rezultatom se niso prebili v finalni del tekmovanja, saj v nadaljevanje tekmovanja napredujeta samo prva dva igralca iz skupine.

Presenetil je predvsem Tai Širec, ki je v skupini osvojil drugo mesto in se tako prebil v finalni del, nato pa je moral priznati premoč Janu Loboda iz Mengša. S tem se je uvrstil med 64. najboljših mlajših kadetov.

Aleks Koren, Vitan Plajnšek in Sara Erhatič so bili v kvalifikacijskih skupinah zanesljivo prvi. V finalnem delu je Vitan izgubil proti Binetu Žličarju iz Savinje in končal med 32 najboljših. Nepopustljiva Aleks in Sara sta s svojo odlično igro vztrajala vse do konca. Tako se je Aleks v finalu pomeril proti Urbanu Jancu iz Ljubna in slavil zmago s 3 : 1. To je bil tudi njegov edini izgubljeni set na celotnem tekmovanju. Sara je svojo borbenost pokazala proti leto starejši Neji Gazvoda (ŠD SU) in tako v zelo napetem dvoboju z rezultatom 3 : 2 osvojila naslov državne prvakinje.

Na tekmovanju so se igralci pomerili tudi v dvojicah. Tai Širec in Urh Novak sta končala med 64 najboljših igralcev, brata Vitan in Jakob Plajnšek med 32 najboljših igralcev ter Pia Kundih in Metka Marcen (B2) med 16 najboljših igralcev. Tudi v tej kategoriji nista Koren in Erhatičeva ostala skromna, saj sta vsak s svojim dvojiškim partnerjem dosegla naslov državnih prvakov. Tako je Sara združila moči s Korošico Nežo Horvat (NTK Fužinar Inter Diskont), Aleks pa s svojim finalnim nasprotnikom Urbanom Jancem.

S tem rezultatom sta Sara in Aleks poskrbela za največje presenečenje letošnjega državnega prvenstva in v domače Cirkovce prinesla vse štiri možne naslove državnih prvakov. Poskrbela sta za najsvetlejši dan NTK Cirkovce v njegovem dvanajstletnem obstoju. Poklon obema.

Katja Krajnc

Oglejte si tudi