Logo MojaObčina.si

Kidričevo

DANES
12°C
10°C
JUTRI
19°C
11°C
6662

MOŽ, KI BOGATI NAŠA ŽIVLJENJA!

Veliko dobrega je v naši Krajevni organizaciji rdečega križa Cirkovce. Zahvala pa gre ljudem kakor so Martin Golenko.

 

Prišel je kakor mlad krvodajalec, nasmejan, vedno in povsod pripravljen pomagati. Pridružil se nam je skupaj s soprogo Marinko.Vsi ga imamo radi, posebno mladi.

 V času, ko smo še organizirali letovanja na morju pa so ga otroci preprosto oboževali. Bil je eden redkih, ki je znal v njih vzbuditi same dobre lastnosti, sodelovanje pri aktivnistih, sproščeno igro, zabavo in s tem polepšal počitnice. Vem, da se ga mnogi spominjajo po kopanju v zgodnjih jutranjih in poznih večernih urah, po sprehodu po mestu po pidžama parti, po mentol bonbonih in še……..

Naš Martin je že mnogo let član odbora, zadnja leta predsednik komisije za krvodajalstvo v naši in v  komisiji Območnega združenja RK Ptuj. Brez njega ne mine nobena naša aktivnost.

Najbolj ponosni pa smo na njega v vlogi krvodajalca, ki je premnogim za vzgled in v spodbudo. Po njegovi poti hodi vsa njegova družina - 7 članov, darovalo skupaj 500 odvzemov. Že oče je bil krvodajalec, potem sestra, brat, žena, sin in snaha. Prepričal pa je tudi vse svoje zdrave sosede v Sp. Jablanah in mnoge prijatelje, ki tudi nadaljujejo svojo družinsko poslanstvo.

Krvodajalci imajo slogan: KDO SMO ? NAJBOLJŠI SMO ! in to drži v celoti. Najštevilčnejši smo po številu krvodajalcev v krajevnih organizacijah, imamo veliko mladih krvodajalcev in tudi veliko žensk krvodajalk. Vitezov krvodajalcev ( 100 x darovana kri ) imamo 12 in tri, ki so darovali 150 x kri. Franc Trčko, Oskar Šturm in sedaj, 21.6.2022 tudi Martin Golenko.

Dragi Martin, naj te zdravje, dobra volja in čut do sočloveka nikoli ne minejo.

ISKRENA HVALA v imenu KO RK Cirkovce in vseh, ki si jim daroval del sebe.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi