Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
11°C
5°C
Oceni objavo

Mož, ki bogati naša življenja

Veliko dobrega je v naši Krajevni organizaciji Rdečega križa Cirkovce. Zahvala za to pa gre predvsem ljudem, kot je Martin Golenko.
Prišel je kakor mlad krvodajalec, nasmejan, vedno in povsod pripravljen pomagati. Pridružil se nam je skupaj s soprogo Marinko. Vsi ga imamo radi, posebno mladi. V času, ko smo še organizirali letovanja na morju, so ga otroci preprosto oboževali. Bil je eden redkih, ki je znal v njih vzbuditi same dobre lastnosti; sodelovanje pri aktivnistih, sproščeno igro in zabavo, s tem pa jim je polepšal počitnice. Mnogi se ga spominjajo po kopanju v zgodnjih jutranjih in poznih večernih urah, po sprehodu po mestu, po zabavah v pižamah, po mentolovih bonbonih in še bi lahko naštevali. Naš Martin je že mnogo let član odbora, zadnja leta predsednik Komisije za krvodajalstvo v naši in v komisiji Območnega združenja RK Ptuj. Brez njega ne mine nobena naša aktivnost.

Najbolj ponosni pa smo na njega v vlogi krvodajalca, saj je mnogim za vzgled in v spodbudo. Po njegovi poti hodi vsa njegova družina – sedem članov je skupaj darovalo že petsto odvzemov. Že njegov oče je bil krvodajalec, potem sestra, brat, žena, sin in snaha. Prepričal pa je tudi vse svoje zdrave sosede v Spodnjih Jablanah in mnoge prijatelje, ki prav tako nadaljujejo svoje družinsko poslanstvo.

Krvodajalci imajo slogan: »Kdo smo? Najboljši smo!« In to drži v celoti. Najštevilčnejši smo po številu krvodajalcev v krajevnih organizacijah. Imamo veliko mladih krvodajalcev in tudi veliko žensk krvodajalk. Vitezov krvodajalcev, ki so kri darovali stokrat, imamo dvanajst. Imamo pa tudi tri, ki so kri darovali že stopetdesetkrat: Franc Trčko, Oskar Šturm in sedaj, od 21. 6. 2022, je med njimi tudi Martin Golenko.

Dragi Martin, naj te zdravje, dobra volja in čut do sočloveka nikoli ne minejo. Iskrena hvala v imenu KO RK Cirkovce in v imenu vseh, ki si jim daroval del sebe.

Oglejte si tudi