Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

MEDNARODNO SODELOVANJE

Mednarodno sodelovanje učencev in učiteljev iz OŠ Kidričevo in OŠ Pećine z Reke

 

Mednarodno sodelovanje učencev in učiteljev iz OŠ Kidričevo in OŠ Pećine z Reke ima že večletno tradicijo. Dne 11. in 12. aprila 2019 smo ponovno nadaljevali naše druženje.

Ob 8.00 zjutraj smo se učenci in učitelji OŠ Kidričevo odpravili na triurno pot proti Reki. Čas smo si krajšali s prepevanjem in tako je pot hitro minila. Ob 11.30 smo prispeli na Reko, kjer so nas učenci in učitelji toplo sprejeli z uvodno pesmijo Mi se imamo radi.

Po nastanitvi v hostlu smo se odpravili na ogled mesta, kjer so nas študentje zgodovine seznanili z zgodovinskimi znamenitostmi Reke. Ker smo že začutili lakoto, smo se odpravili na topel obrok v bližnjo restavracijo Blato. Naš ogled mesta se je nadaljeval v Pomorskem muzeju. Predstavili so nam rimske vojake in zgodovino pomorstva. Utrujeni smo se odpravili do hostla in kasneje na večerjo v šolo, ki je bila zelo okusna. Po večerji smo še imeli čas za nakupovanje v Tower centru. Tako se je naš dan končal in utrujeni smo zaspali v poznih urah.

Zgodaj zjutraj se je naše potovanje nadaljevalo. Zajtrk smo imeli v šoli, kjer smo imeli veliko izbire, da smo napolnili prazne želodčke. OŠ Pećine nam je pripravila izlet na otok Krk. Tam smo si ogledali Njivice in Omišalj, kjer smo se sprehodili ob valovitem morju. Vonj morja nam je zelo prijal in osvežil naše misli.

Na kosilo smo se odpravili v šolo. Na izbiro smo imeli tri menije. Ko smo se do sitega najedli, smo se od Rečanov poslovili in se odpravili na pot proti domu. Tukaj se je naše druženje končalo in se nam za vedno vtisnilo v spomin.

Na poti smo se ustavili v nakupovalnem centru, kjer smo imeli še nekaj prostega časa. Naš zadnji postanek je bil v Trojanah, kjer smo si privoščili sočne krofe.

 

 Nia Krajnc in Katarina Vidovič, 9. b

Oglejte si tudi