Logo MojaObčina.si

Kidričevo

DANES
1°C
-2°C
JUTRI
-2°C
-3°C
Deli
830

21. PRAZNIK OBČINE KIDRIČEVO IN DAN DRŽAVNOSTI

Občinski praznik je vselej prežet z raznolikimi vsebinami, številnimi spremljevalnimi dogodki in prireditvami, ki so plod ustvarjalnosti ter prizadevnosti občank in občanov. S ponosnimi spomini, nepozabnimi zgodbami in uspešnimi projekti se počastitvi praznika v mesecu juniju vsako leto pridružite številni občanke in občani, in prav tega smo posebej veseli. S temi besedami je na osrednji prireditvi ob 21. jubilejnem prazniku občine Kidričevo, ki je potekala v športni dvorani v Kidričevem, navzoče nagovorila povezovalka Tatjana Mohorko.

Praznik občine Kidričevo je bil tudi v tem letu še dodatno slovesen, saj je, dan po osrednji prireditvi, 27. rojstni dan praznovala tudi naša domovina Slovenija. Župan Anton Leskovar je v uvodnem nagovoru poudaril, da je predvsem zaradi do sedaj uspešno izvedenih projektov, dobrega sodelovanja z drugimi občinami  in tvornega sodelovanja  med institucijami, strpnega dialoga na političnem parketu ter potezami, ki ljudi povezujejo in ne razdvajajo, občina Kidričevo danes občina, ki jo drugi spoštujejo.  Zanimiva popestritev prireditve je bilo sodelovanje Pihalnega orkestra Talum Kidričevo z dirigentom Tomom Hajškom ter pevskega zbora OŠ Kidričevo s podružnico Lovrenc, z zborovodkinjo Liljano Krošl in solistko Sanjo Krajnc.

Podelitev priznanj najboljšim učencem  

Šolsko leto se je zaključilo, nekateri učenci pa so s svojimi dosežki in uspehi na številnih tekmovanjih še posebej izstopali. Župan Anton Leskovar, ravnateljica Osnovne šole Kidričevo Alenka Kutnjak in ravnateljica Osnovne šole Cirkovce Ivanka Korez so tako najboljšim učencem podelili priznanja in knjižne nagrade za posebne dosežke. Priznanja so tako prejeli Lili Li Dobnik, Nuša Korez, Žan Vidovič, Tjaša Vindiš in Simon Žnider iz OŠ Kidričevo ter David Krajnc, Klemen Predikaka in Miha Špec iz OŠ Cirkovce.
Podelitev plakete in grbov občine Kidričevo

Župan Anton Leskovar in direktor občinske uprave Damjan Napast sta tudi letošnje leto podelila nagrade tistim posameznikom, ki so veliko prispevali in doprinesli v lokalni skupnosti, pa tudi širše. Grb občine Kidričevo je prejel Marko Drobnič, za svoj izjemen prispevek h krepitvi sodelovanja in povezovanja gospodarstva z lokalno skupnostjo, plaketo občine Anton Pačnik, župnik v župniji sv. Družine v Kidričevem, listino častne občanke pa Pavla Veler, ki je v občini Kidričevo poznana kot neutrudna prostovoljka, humanitarka in kulturna delavka.

Ob zaključku prireditve so zbrane nagovorili še poslanka Suzana Lep Šimenko, državni svetnik Rajko Fajt in župan pobratene prijateljske občine Ugljevik. Prireditev se je nadaljevala v Parku mladosti v Kidričevem, kjer so obiskovalce navduševali simpatični Veseli svatje.
Mojca Muršec
Foto: Matjaž Šoštarič

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij