Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
15°C
6°C
Oceni objavo

RIBIŠKI PRAZNIKU

Ribiški praznik je ena od značilnih vsakoletnih prireditev v Kanalu. Tudi letos je šlo za lov na klena. Organizatorji so tokrat sklenili praznik nekoliko popestriti z glasbo.

Letos je po dogovoru s predsednico Turističnega društva Kanal g. Vanjo Cotič ob Ribiškem prazniku v nedeljo, 5. 7., zvečer na Kontradi zaigral ansambel PhD Big Bang Band. Ansambel so ustanovili kolegi s Fakultete za matematiko in naravoslovje (FNM) v Mariboru, v glavnem fiziki (zato tudi takšno ime). V njem so zdaj štirje Štajerci, en Korošec in tudi Primorec, prav domačin iz Kanala. Ansambel je zaigral kar isti repertoar pesmi kot pred kratkim v Mariboru za študente FNM. V glavnem so bile to svetovne zimzelene uspešnice z glasbenih zvrsti rocka, jazza, pop hitov, filmske glasbe itd.

 

Nastop v Kanalu, ki je sledil razglasitvi najuspešnejših ribičev in podelitvi priznanj, je spremljala v glavnem starejša generacija. Pokazalo se je, da je tej generaciji všeč enaka glasba kot študentom. Dobra glasba je pač dobra glasba in preživi muhavost modnih trendov. Štajerci in Korošec v ansamblu pa so dobili o Kanalu in njegovih prebivalcih zelo prijeten vtis. Kanalci so se jim zdeli sproščeni, domači in topli so ljudje.

Oglejte si tudi