Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Turisti hočejo aktivne počitnice

V letu 2012 beležimo več turistov v primerjavi z letom 2011, največ jih je bilo tudi letos v mesecu avgustu. Sicer pa število turistov v zadnjih štirih letih narašča, tako da je turistično informacijski center Kanal do konca avgusta 2012 obiskalo 1156 turistov, ki prihajajo predvsem iz Nemčije, Avstrije, Anglije in Italije. Veliko je tudi domačih gostov.
Tekst: Nika Testen, TIC Kanal


Turisti povprašujejo predvsem po zemljevidih kolesarskih in pohodniških poti, o turistični in gostinski ponudbi v občini, zanimajo jih ogledi znamenitosti, več povpraševanja kot v lanskem letu pa je bilo tudi po nočitvah, predvsem v Kanalu. Do konca meseca avgusta smo v nastanitvenih objektih v občini zabeležili 1064 nočitev. Podatke smo pridobili na podlagi prejetih obrazcev o številu nočitev v občini, ki jih ponudniki nastanitvenih objektov mesečno dostavljajo na občinsko upravo.

Ker pa si turisti želijo aktivno preživljati počitnice, bi jim bilo potrebno ponuditi več možnosti za vodne aktivnosti, na primer, izposojo kanujev, čolnov.


V TIC-u smo za ob začetku letošnje turistične sezone pripravili nov promocijski material, in sicer: zemljevid kolesarskih in pohodniških poti v občini; načrt Kanala z navedenimi gostinskimi ponudniki in ponudniki nastanitvenih zmogljivosti v občini; predstavitveno zloženko znamenitosti v občini; novo zloženko dediščine 1. svetovne vojne; oblikovali smo program izleta po Kanalu, ki smo ga poimenovali Po kulturni poti od znamenitosti do znamenitosti.


Pred TIC-em smo uredili možnost brezplačne uporabe interneta, kar so turisti s pridom izkoristili.

Predvidoma do oktobra bomo pripravili še novo serijo razglednic Kanala in okolice, nov katalog »Dolina Soče« ter dodatno zloženko dediščine 1. svetovne vojne, poteka pa tudi snemanje promocijskega filma občine, ki bo končan prihodnje leto.


Naj dodamo, da je bila plaža pod gasilskim domom v Kanalu, ki jo je uredila kanalska mladina, letos lep kotiček za počitek in oddih ob Soči tako za turiste kot domačine.


Veliko delamo na tematskem produktu dediščine 1. svetovne vojne. Postavili bomo še dve informacijski tabli na Kanalskem Kolovratu in več količkov, ki bodo promovirali ostaline iz tega obdobja ter obiskovalce usmerjali po poti miru, ki se vije od Alp do Jadrana. Še informacija: odobren je projekt »Čezmejni razvoj turizma na podeželju in skupna promocija kakovostnih tipičnih produktov občin Prepotto in Kanal ob Soči« ter projekt »Zgodovinske poti 1. svetovne vojne od Alp do Jadrana«, v katerem so predvidene tudi investicije na terenu – urejanje poti na območju Prižnice in Vodic. Projekta sta bila odobrena na razpisu čezmejnega sodelovanja.


V pripravi pa je tudi že nov LAS-ov projekt za leto 2013 na temo »Podjetništvo na podeželju«. S tem projektom želimo mladim in starejšim, ki se želijo podati na samostojno pot, pomagati pri pridobivanju podjetniških znanj in s tem povečati možnosti za samozaposlovanje na podeželju. Projekt bo sofinanciran s strani Evropskega sklada za razvoj podeželja.

Oglejte si tudi