Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
SOB.
18°C
8°C
Oceni objavo

Štirikros Plave na prenovljeni progi

Sončno sobotno popoldne 10. septembra. Še prevroče za ta letni čas. Najbolj so vročino občutili tekmovalci, ki so neutrudno ves popoldan porivali kolesa v strm klanec proti startu, kjer ni bilo niti najmanjše sence. Ampak tekmovalcev to ni motilo, pomembna je bila koncentracija na prenovljeno progo.
Popolnoma nov je srednji del, kjer se proga loči na zahtevnejšo, a hitrejšo linijo, in počasnejšo, lažjo linijo. Najboljši tekmovalci so gledalcem na novem delu proge prikazali par lepih prehitevanj. Na progi Luku Kr's v Plavah se je zbrala praktično vsa elita slovenskega štiri krosa. Žal smo pogrešali tekmovalce iz tujine, ki so nas lani močno razveselili s svojo udeležbo. No, mogoče naslednje leto.


Vse oči so bile uprte v domačega prvaka Kristjana Medveščka (KK Črn trn). Pričakovali smo zmago na domači progi. Vse tekmovalce smo enako zavzeto spodbujali, saj si vsak zasluži čestitke za spust po teh strmih prašnatih neravninah. 


Gledalci so bili ogreti in željni vratolomnih voženj drznih fantov in deklet. Vsaka kategorija posebej, vsakokrat po štirje v vrsti. V vsaki vožnji sta dva izpadla, dva nadaljevala v naslednji krog tekmovanja. Z vsakim spustom je bilo bolj napeto. Eden od glavnih konkurentov za stopničke, Matej Stapić (Enduro Maxxis) je ostal brez uvrstitve že kmalu po startu prve vožnje. Prehiter vstop v prvi levi ovinek, zdrs zadnjega kolesa in že je bil na tleh. Medvešček je v svoji skupini brez težav zmagal. V nadaljevanju so mu bili nevarni skoraj le še klubski kolegi iz kluba Črn Trn iz Ajdovščine. Ampak Kristjan je na domači progi odlično odvozil svojih »pet« minut. Konkurentom niti za trenutek ni dovolil, da bi ga zmotili v zmagovalnih vožnjah. Z zmago je še enkrat potrdil svojo prevlado v Pokalu Slovenije. Sledili so mu Nejc Rutar (Orbea Geax), Urban Rotnik in Matija Stupar (oba KK Črn trn). Mali finale je osvojil najboljši mladinec na dirki Jakob Malik (KK Črn trn).


Pri amaterjih pa se je glavni boj bil med Martinom in Dejanom, oba Krašček, domačinoma, ki sta v polfinalu vozila vsak v svoji skupini. Martin je v obeh vožnjah pokazal, koliko je v zadnjem času napredoval, saj je suvereno zmagal. Dejan pa je tudi z drugim mestom obdržal zmago v Slovenskem pokalu.


V tem krasnem popoldnevu so vsi trije domači tekmovalci dosegli svoje zmage. Dosegli smo jo tudi ostali, tisti, ki smo sodelovali v pripravi tekmovanja, saj je kljub nekaterim atraktivnim padcem, minilo brez težav in poškodb.


Avtor prispevka: Miloš Krašček


Oglejte si tudi