Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

2. predtekmovanje uspešno za desklanske twirlerke

V soboto, 21. marca 2015 je v Kanalu potekalo 2. predtekmovanje za 19. državno prvenstvo Slovenije v twirlingu v organizaciji Športnega twirling kluba Deskle in Twirling zveze Slovenije. Twirlerji so se pomerili v prostem slogu (freestyle) posamično in v parih. Nastopilo je 13 klubov, sodili pa so jim sodniki iz Španije, Škotske in Hrvaške.
V finale, 18. in 19. aprila v Slovenski Bistrici, so se uvrstile Tia Štendler (nivo 1, freestyle, mlajši dečki in deklice), Nika Marušič in Neža Kogoj (nivo 1, freestyle, starejši dečki in deklice), Mojca Stanič in Nika Groselj (nivo 1, freestyle, starejši mladinci), Sara Štendler in Taja Lazar (nivo 2, freestyle, mlajši junior), Tjaša Markočič in Jasmina Tancoš (nivo 2, freestyle, junior), Tina Kogoj in Urška Kralj (nivo 2, freestyle, senior), Kaja Jerončič Skrt in Karin Lazar (nivo 3, freestyle, junior) ter Ana Kašček in Marjana Šuligoj (nivo 3, freestyle, senior). Med pari so se v finale uvrstili Aneja Lango in Teja Pavšič (nivo 1, freestyle pari, mlajši dečki in deklice), Sara Klobučar in Sara Zavec ter Petra Skrt in Manca Šuligoj (nivo 1, freestyle pari, starejši mladinci), Taja Lazar in Sara Štendler (nivo 2, freestyle pari, mlajši junior), Mateja Mavrič in Jasmina Tancoš, Neža Jeklin in Teja Blažič ter Mojca Stanič in Nika Krivec (nivo 2, freestyle pari, junior), Tina Kogoj in Tadeja Kralj (nivo 2, freestyle pari, senior), Hana Gabrijelčič in Karin Lazar ter Kaja Jerončič Skrt in Tjaša Markočič (nivo 3, freestyle pari, junior) ter Veronika in Angelika Koncut (nivo 3, freestyle pari, senior). Nastopile so tudi Veronika Koncut, Anesa Androvič in Laura Mavri ter Lara Marušič in Nika Groselj.

 

Zahvaljujemo se tudi vsem članom kluba in vsem ostalim, ki so kakorkoli pripomogli, da je tekmovanje potekalo brez zapletov in v časovnih okvirih. Posebej bi se radi zahvalili Osnovni šoli Kanal ter Osnovni šoli Deskle, Občini Kanal ob Soči, Krajevni skupnosti Anhovo-Deskle, Salonitu Anhovo, d. d., ter Elektro Primorski, d. d., za fotografije pa se zahvaljujemo Gregi Žoržu.

Oglejte si tudi