Logo MojaObčina.si

Kanal ob Soči

DANES
21°C
16°C
JUTRI
24°C
14°C
5978

Članek ŠTK Deskle

Evropsko prvenstvo v twirlingu v Ljutomerju

ŠPORTNI TWIRLING KLUB DESKLE USPEŠNO KONČAL TEKMOVALNO SEZONO NA EVROPSKEM TEKMOVANJU E.F.B.T. EUROTWIRL SLOVENIA 2019

 

Od. 5.  do 7. julija 2019 je v Ljutomeru potekalo evropsko tekmovanje evropske twirling zveze EFBT. Slovensko reprezentanco je zastopalo tudi 16 članic našega kluba. Dekleta so v posamičnih nastopih in nastopih skupin dosegle odlične rezultate:

– JUVENILE TEAM: Tia Štendler, Zoja Bolterstein Leskovar, Naja Rogač, Julija Rjavec, Katja Škrlec, Aneja Dugar, trenerka Nena Štendler – 10. mesto;

– JUNIOR TEAM: Hana Bašelj, Ana Čargo, Nika Marušič, Nives Leban, Neža Kogoj, rezerva Taja Lazar, trenerka Suzana Žnidarčič Šuligoj – 7. mesto;

– SENIOR TEAM: Maja Laščak, Urška Marušič, Marjana Šuligoj, Taja Lazar, Karin Lazar, trenerka Suzana Žnidarčič Šuligoj – 2. mesto;

– JUVENILE WOMAN : Zoja Bolterstein Leskovar – 11. mesto;

– JUNIOR WOMAN: Taja Lazar –9. mesto, Hana Bašelj –14. mesto, Neža Kogoj –17. mesto, Nika Marušič -–22. mesto;

– SENIOR WOMAN: Karin Lazar –1. mesto.

V reprezentanco je bil uvrščen tudi senior par Urška Marušič in Maja Laščak, vendar se jima je tik pred tekmovanjem zgodila poškodba, ki je preprečila njuno tekmovanje.

Vsem tekmovalkam čestitamo za njihove nastope in dosežene rezultate, prav na vse smo enako ponosni in komaj čakamo, kaj prinese naslednja sezona.

Nekaj punc je o vtisih iz tekmovanja podalo svoje izjave, s tekmovalko Karin Lazar, ki je dosegla svoj najboljši rezultat in bila najuspešnejša članica slovenske reprezentance, saj je osvojila zlato medaljo, pa smo naredili kratek intervju.

Twirlarke so po tekmovanju šle na zaslužen krajši oddih, kmalu pa bodo že začele vrteti svoje palice, saj jih pred uradnim začetkom sezone čakajo še poletne priprave.

 

ŠTK DESKLE

 

IZJAVE NEKATERIH TEKMOVALK

Všeč mi je bilo, ker smo se s puncami veliko družile, se pogovarjale in igrale družabne igre. Veliko smo se smejale, plavale in trenirale. Zelo glasno smo navijale za vse naše punce. Vesela sem bila, ker sem se v kategoriji freestyle uvrstila naprej, a so vseeno bile boljše Katalonke. Upam, da bom naslednje leto tudi imela možnost iti na evropsko prvenstvo.

                                                                  Zoja Bolterstein Leskovar 

 

Zelo mi je bilo všeč, ko smo se lahko po cele dneve družili in uživali. Ob gledanju nastopov drugih plesalk sem si zapomnila najzanimivejše ter se od njih tudi kaj naučila. Najzanimivejši so mi bili nastopi Katalonk, ki so me osupnile, koliko znajo. To EP mi bo za vedno ostalo v spominu, saj sem res uživala.

Katja Škrlec

 

Letošnje evropsko prvenstvo je bilo drugače obarvano kot ostala. Kljub poškodbam smo punce svoje programe speljale po naših najboljših močeh, s čimer smo bile na koncu izredno zadovoljne. Kot na vseh tekmovanjih je bilo vzdušje v dvorani fenomenalno. Prav navijači ti med nastopom dajejo največjo spodbudo, za kar je bilo s strani deskljanskega kluba dobro poskrbljeno.

 Maja Laščak

 

To evropsko prvenstvo mi bo ostalo v spominu, ker je bilo v Sloveniji. Z ostalimi twirlarkami smo se močno trudile čez leto, kar so pokazali tudi odlični rezultati. Skupaj smo se imele zelo lepo, ker smo se tudi veliko zabavale. Najbolj si bom zapomnila naše prenočišče, v katerem se je veliko dogajalo. Poleg tega pa mi je bilo všeč to, da smo dobili svoje reprezentančne trenirke.

 Nives Leban

 

Letos evropsko prvenstvo ni bilo tako uspešno kot prejšnja leta, ko sem nastopala. Na tekmovanju sem si poškodovala hrbtno mišico, zato nisem bila tako uspešna, kot bi lahko bila. Je bilo pa zopet zanimivo gledati ostale tekmovalke, ki veliko znajo. Skupaj smo se imele lepo, tako v telovadnici kot tudi v prostem času.

Taja Lazar

Najbolj mi je bilo všeč, da smo se družili in spoznavali nove ljudi. Zelo mi je bilo všeč, da sem spremljala nastope tekmovalcev in tekmovalk in se zraven učila novih elementov, ki jih še nisem preizkusila. Všeč mi je bilo, da smo si krajšali čas z igranjem kart. Zelo sem se veselila Slovencev, saj sem močno navijala in spremljala točko. Zelo mi je bilo všeč, da smo šli na bazene.

Naja Rogač

Na evropskem prvenstvu mi je bilo zelo zanimivo, še posebej ker sem bila prvič. Lepo je bilo gledati ostale sotekmovalce. Razočaral me je naš rezultat, saj sem upala, da se bomo uvrstili v polfinale. Zares smo uživali na bazenu. To je bila izjemna izkušnja in upam, da jo bomo lahko ponovili.

Aneja Dugar

To je bilo moje prvo evropsko prvenstvo, obenem pa tudi zelo lepa izkušnja, ki se je bom spominjala celo življenje. Lepo mi je bilo, ker smo se družili in navijali drug za drugega. Najlepše pa mi je bilo, ko smo na koncu šli vsi skupaj na bazen.

 Rjavec Julija

Evropska tekmovanja so mi všeč, saj se lahko družiš tudi s tekmovalkami iz drugih držav in ustvarjaš nova prijateljstva. Čeprav sem se potrudila po najboljših močeh, je bila konkurenca močna in zato rezultati res niso bili visoki, a sem zadovoljna z njimi.

Neža Kogoj

Letos na evropskem prvenstvu se nisem najbolje izkazala. A vseeno je bila zanimiva izkušnja. Najbolj zabavno mi je bilo, ko smo šli na bazen in se med sabo družili in zabavali.

 Nika Marušič

Letos sem se udeležila evropskega prvenstva, ki je potekalo v Sloveniji. Tekmovala sem v skupini. Z rezultati sem bila kar zadovoljna. Poleg tekmovanja smo se veliko družili, najbolj pa sem uživala, ko smo šli na bazen.

Ana Čargo

 

Evropskega prvenstva, ki je julija potekalo v Ljutomeru, se bom vedno z veseljem spominjala, predvsem zaradi lepih trenutkov, ki sem jih preživela z vrstniki iz Slovenije in od drugod. Vsi smo sledili istemu cilju, to je čim boljša uvrstitev, ob tem pa smo se znali tudi sprostiti in zabavati. Najboljši so bili seveda trenutki na bazenu. S svojo uvrstitvijo sem bila še kar zadovoljna, upam pa, da se bom prihodnjič uvrstila še višje.

Hana

 

 

Intervju Karin Lazar

 

Karin, čestitke za tvoj izjemen rezultat, zlato medaljo na evropskem tekmovanju. Koliko ti to pomeni?

Hvala. Veliko mi pomeni, to je kar treniram in to je najboljši rezultat, ki sem ga kdaj dosegla. Na to osvojeno zlato medaljo sem zelo ponosna.

 

Kakšna so bila tvoja pričakovanja pred tekmovanjem?

Moj cilj je bil uvrstitev v finale. Nisem si predstavljala, kaj več lahko dosežem, ker nisem niti poznala vseh svojih nasprotnic.

Cilj si vsekakor dosegla ...

Ja v polfinalu sem osvojila prvo mesto, vendar me je čakalo še finale..

 

Je bilo težko iti v finale tekmovat s prvim mestom iz polfinala?

Ja, zelo. Ko sem v polfinalu dosegla prvo mesto, sem bila izjemno vesela, vendar je bil potem moj cilj samo še to. Za vsako mesto nižje bi bila razočarana, priznam. Zmaga je le zmaga.

 

In na koncu se je izšlo?

Ja, moj nastop v finalu je bil še boljši kot polfinalni. Po nastopu sem bila in zadovoljna sama s sabo in olajšana, da je konec, da sem odplesala. Vse je bilo v rokah nasprotnic in sodnikov. Vsega se niti ne spomnim, nisem gledala vseh ostalih nastopov, ker sem se pripravljala na nastop s skupino. Na koncu se mi je uresničilo, kar si že zelo dolgo časa želim.

 

 

 

Na tej poti zagotovo nisi sama in ta zmaga je gotovo še del koga. Bi želela koga posebej izpostaviti?

Ja, zahvalila bi se svoji trenerki Suzani Žnidarčič Šuligoj, ki mi je to čudovito koreografijo tudi sestavila, in še dvema trenerkama Ani Kašček Bučinel in Angeliki Žorž Koncut, ki sta mi stali ob strani in mi z nasveti pomagali, da sem svojo točko izpilila do konca. In vsem trem skupaj, ki so mi tudi na ta dan pomagale, da sem zdržala predvsem psihično.

Kakšni pa so tvoji načrti za naprej?

 

Ne vem še, koliko časa bom tekmovala, a za to leto sem se odločila, da še. Rada bi še bolj napredovala, veliko je še prvin, ki bi jih lahko osvojila, vendar je vse odvisno od časa, pogojev in drugih razmer. Bom pa v twirlingu še ostala tudi po tekmovalni poti, kot trenerka.

Kaj bi svetovala mlajšim puncam, ki se podajajo na to pot?

Vse je v treningu in ponavljanju, treningi morajo biti naporni, le tako lahko napreduješ. Ko ne gre, in včasih ne gre, premisli, zadihaj, reči si, da zmoreš in treniraj še bolj.

 

ŠTK Deskle

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi