Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

17. iz Ročinja na Triglav

17. Ročinj - Triglav (2. - 4. 9. 2023)
17. Tradicionalni tri dnevni pohod iz rojstnega kraja Ročinja do Triglava je za nami. Kot vsako leto smo se tudi letos proti našemu najvišjemu vrhu podali mimo Mosta na Soči, kjer se nam je pridružila Nataša, ki se je na pot podala dan prej iz Šmartnega v Goriških Brdih mimo Korade, Liga, Kambreškega, Ročinja, skupaj smo nadaljevali mimo Razor planine, preko sedla Globoko na Gorenjsko stran do Doma na Komni, kjer smo prvi dan prespali. Tu se nam je pridružil Adrijan, ki pa nas je žal zaradi viroze naslednje jutro zapustil. Drugi dan smo nadaljevali po dolini Triglavskih jezer do Zasavske koče na Prehodavcih in po vrtoglavih Kanjavčevih policah do Koče na Doliču, kjer smo prenočili. Lepo je bilo spet srečati Roka. Rok, hvala ti za vse. Tretje jutro smo se dokaj zgodaj podali proti vrhu Triglava, ki smo ga osvojili nekaj minut pred osmo uro. Sledil je spust do Planike in naprej mimo Vodnikove koče na Velem polju do Stare Fužine, kjer se je naša hoja končala.
Ob tej priliki bi se zahvalil Rudiju Brezavščku, da mi je leta 2006 rekel "Simon imam željo, da grem enkrat peš od rojstne hiše na Triglav, a greš z mano." Začuden sem ga pogledal in mu odgovoril, da bom premislil, naslednji dan sem ga poklical in mu rekel, da grem. Takrat sta se nama pridružila še Niko in Damjan. Leta so minevala in vsako leto smo opravili to pot, do leta 2021, ko sem zaradi težkih poškodb moral ta podvig izpustiti. Vse se mi je dobro izteklo, tako da smo po enoletnem premoru leta 2022 nadaljevali.
V kolikor bo zdravje služilo naslednje leto nadaljujemo z 18. izvedbo. Veseli me, da so se nam pridružili mladi, zato mislim, da se za nadaljevanje tradicije ni bati.


                                                                                                      Simon Prinčič

Zasavska koča na Prehodavcih

Oglejte si tudi