Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Ponovni uspehi deklet iz Športnega twirling kluba Deskle

Dekleta iz Športnega twirling kluba Deskle so se prvič po letu 2019 udeležila evropskega tekmovanja v Teplicah na Češkem. To je bila prva mednarodna izkušnja v posameznih kategorijah za večino deklet in veseli smo, da nova generacija uspešno zamenjuje starejše twirlarke na domačih in tujih tekmovanjih. Tekmovalke iz skupin trenerk Karin Lazar in Veronike Koncut so si nastop na mednarodnem tekmovanju priborile z odličnimi rezultati na državnem prvenstvu.

Slovenska reprezentanca se je v Teplice odpravila v četrtek, tekmovanje pa je potekalo čez vikend,  8. in 9. julija. Iz desklanskega kluba je na Češko odšlo šest tekmovalk, trenerki Tina Kogoj in Veronika Koncut, ter dva sta starša spremljevalca. Prvi tekmovalni dan je bil fizično in psihično naporen, saj so nekatera dekleta v boju za posamezen nedeljski finale na parket stopila celo trikrat. Neizmerno smo bili ponosni že v soboto zvečer, ko smo dobili rezultate kvalifikacijskega in polfinalnega kroga, saj so si prav vsi tekmovalni nastopi priborili finale. Šest tekmovalk je tekmovalo v petih različnih kategorijah – v tehnični disciplini z eno palico, v tehnični disciplini z dvema palicama, v prosti disciplini, v parih in v skupini.  V nedeljo je tekmovalke čakalo devet finalnih nastopov, kjer so si v močni konkurenci priborile dve drugi, dve tretji, tri četrta in dve šesti mesti.

Nives, Zoja, Špela, Julija, Naja in Katja, čestitke!

Zahvaljujemo se trenerkam, spremljevalcem, staršem in ostalim navijačem za spodbujanje in motivacijo na Češkem in doma, ter podjetju Salonit Anhovo, podjetju Swisspearl ter Občini Kanal ob Soči za finančno podporo. 

Oglejte si tudi