Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

1. predtekmovanje za državno prvenstvo v twirlingu

V soboto, 24. januarja je v Ljutomeru potekalo 1. predtekmovanje za 19. državno prvenstvo Slovenije v twirlingu, ker so se twirlerji in twirlerke pomerile v tehničnih disciplinah solo, solo pari in two baton (solo disciplina z dvema palicama). S 14 nastopi so se s konkurenco pomerile tudi twirlerke iz Deskel.

V finale, ki bo v mesecu aprilu, so se uvrstile Lara Škodnik (nivo 1, solo, starejši dečki in deklice), Jasmina Tancoš in Hana Gabrijelčič (nivo 3, solo, junior in senior), Tina Kogoj (nivo 2, solo, senior), Angelika Koncut, Veronika Koncut, Mateja Mavrič in Lara Marušič (two baton, starejši in odrasli), Hana Bašelj in Natalija Džerič (nivo 1, solo pari, mlajši dečki in deklice) ter Urška Marušič in Maja Laščak (nivo 2, solo pari, junior). Nastopile so tudi Špela Močnik (nivo 1, solo, mlajši dečki in deklice) ter Ana Čargo in Neža Murovec in Urška Krumpak v kategoriji nivo 1, solo, starejši dečki in deklice.

 

Vsem tekmovalkam iskreno čestitamo, vas pa vabimo, da se nam pridružite na 2. predtekmovanju v atraktivnem prostem slogu, ki bo 21. marca skoraj doma, v Kanalu. Zaradi velikega števila tekmovalk in tekmovalcev je namreč državno prvenstvo tako kot lani razdeljeno na tri dele: dve predtekmovanji za posameznike in pare ter finale, kjer tekmujejo tudi skupine. Poleg tega se je spremenil tudi sistem tekmovanja, saj so namesto A, B in C kategorij trije težavnostni nivoji:  nivo 1 ali nižji nivo, nivo 2 ali srednji nivo ter nivo 3 ali višji nivo. Vsak težavnostni nivo ima svoje starostne kategorije ter določene omejitve glede izvajanja prvin.

 

Oglejte si tudi