Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Nedeljsko popoldne na Ladišču

Tretjo nedeljo v avgustu smo člani DU Deskle-Anhovo pripravili že tradicionalno srečanje upokojencev in ostalih krajanov na Ladišču.

V toplem in sončnem nedeljskem popoldnevu smo se ob štirinajsti uri začeli zbirati na prireditvenem prostoru tik ob umetnem jezeru na Soči. Prostor, ki je urejen in namenjen prireditvam, so nam velikodušno odstopile Soške elektrarne Nova Gorica.

 

Da bi laže prenesli vse »napore« popoldneva, smo se najprej okrepčali z jedačo in pijačo.

 

Nato je sledil kratek kulturni program, ki je predstavljal novost letošnjega srečanja. Za začetek so zapele članice upokojenskega pevskega zbora iz Gorice. Srečanje je namreč bilo tudi del aktivnosti v okviru mednarodnega sodelovanja z upokojenskimi društvi Slovencev, ki živijo v zamejstvu. Pevke, ki so zapele z velikim veseljem in zanosom, so požele buren aplavz vseh navzočih.

 

Sledil je nastop gospodov  Marca in Skrta iz Plav, ki sta nas razveselila z igranjem na harmoniko. Svoje pesniške stvaritve nam je prebrala gospa Bojanka Medvešček, po domače Bojanka Rstukrjeva. Gospa, ki je že zakoračila v osemdeseta leta, še vedno z veseljem zapiše pa tudi predstavi svoje misli in občutja.

 

Seveda pa srečanje upokojencev ne bi bilo ta kar je, če ne bi zaplesale tudi Tince. Plesna skupina, ki si je nadela ime po naši krajanki, žal že pokojni najstarejši Slovenki, je prisotna skoraj na vseh prireditvah v domačii krajevni skupnosti.

 

V prijetni senci topolov in hladni sapici, ki je vela od Soče, se je druženje nadaljevalo s pogovori, pesmijo in plesom še daleč v večer.

 

 

Oglejte si tudi