Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
10°C
PON.
22°C
12°C
Oceni objavo

Zdrav duh Kanala

V Kanalu so 26. maja za zdravo obarvan konec tedna poskrbeli ekološki kmetovalci in ustvarjalci. Svoje izdelke so od 8h do 13h razstavljali in ponujali na živahni tržnici.
Tekst: Laura Skrt, Nika Cvetrežnik, Ana Medvešček, novinarska ustvarjalnica OŠ Kanal

Župan naše občine, Andrej Maffi, je povedal: "Tržnica je poleg prodaje domače hrane namenjena tudi druženju občanov.« 

Na kanalski tržnici je bilo kar sedem stojnic ekoloških kmetij in tri, ki so ponujale izdelke iz naravnih materialov. Vsi prodajalci so se za prodajo svojih izdelkov zelo potrudili in za njihovo izdelavo porabili veliko časa.

Organizatorki, Nika Testen in Nataša Bucik Ozebek sta nam povedali, da eko dnevi potekajo v sodelovanju s tolminskimi pridelovalci, ustvarjalci in domačini. Sprehodili smo se od stojnice do stojnice, ter prodajalce povprašali po njihovih izdelkih, pridelavi in kakovosti.

Vlado Trebše se s pletenjem košar iz vrbovih šib ukvarja že zelo dolgo, Bernarda Leban pa prideluje razne vrste sirov, ter druge mlečne izdelke. S podobnim delom se ukvarja še nekaj prodajalcev, ki so na stojnicah ponujali razna doma pridelana živila. Na tržnici je potekala tudi eko delavnica OŠ Kanal pod mentorstvom učiteljice Metode Čobal. Tam so izdelovali ovčke iz naravne ovčje volne, bombažne nitke, papirja in usnja.

Učenka Tadeja Brezavšček, ki je bila ena izmed udeležencev delavnice, nam je tako povedala: »V to delavnico sem se prijavila, ker imam zelo rada ovčke in druge živali.«

Vsi upamo, da se bo tržnica obdržala in v poletnem času ter v prihodnje delovala vsaj dvakrat mesečno.

Oglejte si tudi