Logo MojaObčina.si

Kanal ob Soči

JUTRI
24°C
12°C
PON.
19°C
15°C
Deli

Neptunovo kraljestvo na OŠ Kanal

Letos so se v tednu evropske kulturne dediščine, od 23. do 30. 9. 2017, po celi Sloveniji odvijali zelo raznoliki dogodki projekta, poimenovanega Voda, od mita do arhitekture, katerih namen je bil skrb za vodo in zaščito dediščine, povezane z vodo. Na OŠ in v vrtcu Kanal smo se že ob koncu lanskega šolskega leta vključili v projekt. Odkrivali in spoznavali smo kulturno dediščino v svojem okolju, ustvarjali z različnimi materiali, pisali literarne prispevke in se pripravljali na osrednjo prireditev in odprtje razstave 27. 9. 2017.

Na prireditvi, ki jo je v Večnamenski dvorani OŠ Kanal povezoval osmošolec Andraž Hvalica, je pomen vode v mitologiji in življenju najprej predstavila ravnateljica OŠ Kanal Milka Zimic. O delu peric in naši lepi deželi je zapel mladinski pevski zbor pod vodstvom Mojce Jerončič in ob klavirski spremljavi Mirjam Furlan. Prisluhnili smo pesmicam, ki so jih v okviru projekta ustvarile učenke OŠ Kanal in deklamirali Aljaž GerbecLarisa DugarKatarina HvalicaVeronika Stegel in Vita Šuster, najmlajši iz vrtca so nam s plesom in gibi prikazali svoja doživetja z vodo, z zvoki harmonike sta konec prireditve popestrila še devetošolca Pia Likar in Jakob Ipavec. Med prireditvijo so si obiskovalci ogledali projekcijo bogate kulturne in naravne dediščine v našem okolju, zanimive kotičke so v domačem okolju poiskali in fotografirali učenci sami. Koliko bogastva se skriva v naši bližini? Korita, ostanki mlinov, vodnjaki …

Na razstavi so prikazani zelo različni izdelki učencev in otrok iz vrtca. Ob vhodu v Športno dvorano sta obiskovalce pozdravila kip boga voda Neptuna in bogata razstava fotografij, v preddverju Večnamenske dvorane in šolski avli pa so razstavljeni izdelki najmlajših in učencev višjih razredov − od drobnih poslikanih kamenčkov do čudovitih akvarelov, literarni prispevki, makete mlinčkov in vodnjakov pa še marsikaj zanimivega.

Tako smo se z besedo in sliko sprehodili skozi Neptunovo kraljestvo in odkrili, kaj vse se skriva v njem. Veseli smo, da nas je spremljalo toliko obiskovalcev prireditve in razstave.

 

 

 

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi