Logo MojaObčina.si

Kanal ob Soči

DANES
7°C
2°C
JUTRI
8°C
-2°C

Tradicionalni slovenski zajtrk na OŠ Kanal in POŠ Kal nad Kanalom

V petek, 17. 11. 2017, smo imeli na šoli tradicionalni slovenski zajtrk. Najprej smo izdelovali panjske končnice. Na papir je vsak učenec narisal motiv čebel, narave, panjev, čebelarjev … Vsak oddelek je nato oblikoval čebelnjak s poslikanimi panjskimi končnicami.

Za zajtrk smo dobili mleko, kruh z maslom in medom ter sadje. Vse je bilo lokalno pridelano. Zavedati bi se morali, da je zajtrk najpomembnejši obrok dneva, in priporočeno je, da jemo zdravo in lokalno pridelano hrano.

Tiana Karnel, 9. a, OŠ Kanal

V petek smo imeli tradicionalni slovenski zajtrk. Od doma smo prinesli stara oblačila, ki smo jih potem v šoli oblekli. Oblekli smo jih zato, ker je bil praznični dan. Prišla sta snemalec in novinarka, ki sta nas posnela. Nekateri smo nastopali. To sem bila tudi jaz. Poleg mene so nastopali tudi Nejc, Žiga Stanič, Sanja, Ana, Žiga Cristofoli, Leon in Maj. Pri zajtrku je bil tudi vrtec. Snemalec in novinarka sta bila zadovoljna. Za zajtrk smo jedli med, maslo, kruh in pili mleko. V zahvalo čebelicam smo zapeli tudi pesem. Vsi smo imeli malo treme. Dan je bil super.

Tina Leban, 4. k

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij