Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Bodoče filmske zvezde

V soboto, 26. maja, so na Osnovni šoli Kanal zaživele ustvarjalnice. Učenci so se lahko med drugim odločili tudi za dramski krožek. Prijavilo se je devet učencev, ki so se izkazali za prave igralske talente.
Tekst: Klementina in Neža Medvešček, 9. r. OŠ Kanal, novinarska ustvarjalnica  

V dramski delavnici so udeleženci na podlagi mentoričinega osnutka pripravili predstavo o šoli in družini nekoč in danes. Predstava temelji na literarnem delu F. S. Finžgarja. Igra prikazuje razlike med življenjem otrok v preteklosti in sedanjosti, in sicer na zelo humoren način. Igra je sestavljena iz dveh delov. V prvem delu govori o Finžgarjevem otroštvu, drugi del pa niza prizore iz današnjega življenja v družini in tako prikaže še večje razlike med obema obdobjema. Ena glavnih vlog pripada trenutno najbolj aktualni igralski zvezdi OŠ Kanal, sedmošolcu Eriku Bratini.


Igralce smo povprašali, kaj menijo o delavnici: »Delo v skupini nam je bilo zelo všeč, veliko bolje, kot bi delali sami. V skupini smo si najprej razdelili vloge, prebrali besedilo in nato poskušali igro tudi odigrati.« Povedali so nam tudi, da bodo igro uporabili tudi na kakšni prireditvi.

»Učenci so nadarjeni, vse pa je odvisno od njihove želje in vloženega dela. Mogoče pa je, da se bo iz katerega od njih razvila bodoča filmska zvezda,« nam je povedala mentorica in učiteljica Suzana Kavčič.

Seveda vsem sodelujočim želimo čim več uspeha na njihovi poklicni poti.


Oglejte si tudi