Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

"Res si želim postati pilot!"

Pred dnevi sem obiskala prav posebnega fanta iz Plavi, ime mu je Tian Kobal. Med vrstniki prav zagotovo izstopa s svojo ustvarjalnostjo, saj že od prvega razreda z navdušenjem ustvarja izdelke iz kartona. Tian je prijeten fant, ki zna svoje talente s pridom uporabljati. Je ponos staršem in mlajši sestrici, priljubljen pa je tudi med sošolci, ki so ga v letošnjem letu izbrali za predsednika razreda. 

Svojo ustvarjalnost Tian izraža tudi drugače, uživa v likovnem pouku, kjer ustvarja izdelke iz različnih materialov in uporablja različne tehnike. V letošnjem letu si je izbral tudi šolski predmet Tehnika in računalništvo, da bo svoje izdelke izpopolnil tudi s te plati in seveda pridobil nova znanja, ki mu bodo pomagala pri izdelavi tehnično bolj izpopolnjenih izdelkov, mogoče tudi iz drugih, zahtevnejših materialov. Svoj prosti čas rad posveča raznoraznim dejavnostim, med drugim igra klavir, trenira kajak, letos se je pridružil tudi skupini, ki tekmuje za nastop v oddaji Male sive celice, nedvomno pa se Tian najraje pohvali s svojimi izdelki iz kartona. 

Petošolec je navdih za ustvarjanje dobil med vrstniki v šoli, iz kartona je najprej izdeloval razna vozila, kot na primer vesoljsko ladjo, podmornico, helikopter in vlak, vendar je kmalu ugotovil, da so njegova prava ljubezen letala. V letala se je pravzaprav zaljubil na številnih potovanjih po svetu, kamor je v zadnjih letih odpotoval s starši. Z iskricami v očeh mi je razložil, da zelo rad potuje z letalom, še posebno pa ga navdušujejo letala družbe Emirates, ki imajo med drugim najprijaznejše stevardese in najboljše televizijske sprejemnike. Letel je že v Dubaj, Singapur, London, Tajvan, na Maldive, Sejšele, Škotsko, Japonsko … in še kam, letala pa so postala in ostala njegov vir navdiha za izdelke iz kartona. Vsako letalo najprej skrbno preuči, nato pa ga poskuša izdelati iz kartona. Izdelkom dodaja tudi razne plastične elemente, kot so slamice in zamaški plastenk. Nato pa vse skrbno pobarva z akrilnimi barvami in flomastri. Za lepljenje uporablja silikonsko lepilo, ki zahteva previdnost in natančnost, me še poduči. Vsa letala pa opremi še s slikami, ki jih natisne, tako da čim bolj ustrezajo izvirniku. Za vsak izdelek potrebuje najmanj tri dni, a takoj ko enega zaključi, že razmišlja o novem. Trenutno izdeluje letališče, kamor bo lahko postavil svoja letala, želi si namreč, da bi izdelke na razstavi predstavil svojemu razredu. Na koncu mi še z navdušenjem zaupa, da si, ko odraste, neizmerno želi postati pilot, pilot posebnih letal, kot sta Airbus A380 ali Boeing 777-300ER, ki ju tako rad upodablja. Tian, ne dvomim o tvojem uspehu, le slediti moraš svojim sanjam, kakor te spodbujajo tudi tvoji starši. Pa veliko ustvarjalnih trenutkov tudi v prihodnje!

Oglejte si tudi