Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Pohvale prostovoljcem in v razmislek uporabnikom

Igrišče v Desklah se obnavlja, preureja in posodablja že kar nekaj časa, toda dela prihajajo resnično h koncu in če bo le mogoče, bo poskrbljeno tudi za otvoritveno zabavo. Krajevno zabavo, ki jo ljudje že nestrpno čakajo, že vsaj od časa, ko se je zadnja odvijala v šotoru ob šolskem igrišču.

Dela so se zato počasi, a vztrajno nadaljevala in s finančno pomočjo okoliških podjetji in posameznikov je bilo postavljenih nekaj dodatnih otroških igral. Za konec pa čakamo še verjetno eno najbolj težko pričakovanih igral – med otroki zelo priljubljeni zipline.

Pred kratkim je bila postavljena tudi ograja, ki med drugim preprečuje vstop živalim k igralom, nameščeni pa so bili tudi novi smetnjaki. V prihodnje bo dodan še pitnik za vodo, da se bodo uporabniki igrišča lahko odžejali. Na prostoru pred igriščem bodo zaradi lepšega izgleda in praktičnosti položili tudi tlakovce. Tudi tokrat poudarjam, da je bilo veliko dela narejenega s prostovoljnim delom, večinoma članov Sveta Krajevne skupnosti Anhovo – Deskle. Dela bo še kar nekaj tudi v prihodnje, zato vse zainteresirane lepo vabijo, da jim priskočijo na pomoč. Pravijo, da vse, kar počnejo, počnejo za skupno dobro - za naše otroke. Bodimo jim za zgled.

V skrbi za izgled novega igrišče, da bo le-to lahko uporabno še več generacij, pa skupaj opominjamo tudi uporabnike. Pobirajmo smeti za sabo in skrbimo za igrala. Kot taka so skupna lastnina, zato je prav, da za njih skrbimo, kot bi bila naša. V zadnjem času namreč opažamo, da se z igrali počne, kar se ne bi smelo in so zato ponovno poškodovana. Neprimeren odnos do igrišča in igral se kaže tudi v smeteh, ki so se v kratkem času ponovno nabrale okoli igrišča. V kratkem bodo zato nameščene tudi nadzorne kamere, ki bodo uporabnike opozarjale na primerno uporabo celotnega igrišča. Upamo, da uspešno.

Otroci in starši, ponovno lepo vabljeni na igrišče v Desklah!

Oglejte si tudi