Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
7°C
NED.
16°C
0°C
Oceni objavo

Nekaj lanskoletnih pridobitev v Krajevni skupnosti Anhovo - Deskle

Leto je naokoli in spet je čas, da postojimo in se ozremo nazaj. Ne toliko, da bi poveličevali tisto, kar nam je uspelo storiti, pač pa zato, da si lahko postavimo cilje, kaj vse lahko storimo v prihodnje, da bomo še boljši kot leto poprej.


Tako so storili tudi člani sveta Krajevne skupnosti Anhovo – Deskle, kjer so ponosni na vse lanskoletne investicije, ki so bile uresničene, kljub razmeram, ki so in verjetno bodo še kar nekaj časa aktualne. Nekatere investicije so tako bile izvedene v režiji občine, nekatere v režiji krajevne skupnosti, druge v režiji drugih podjetji, ustanov, posameznikov. Prav tako so bile financirane iz različnih virov, pa vendar narejene za vse nas, ki te stvari potrebujemo, uporabljamo.


Ena izmed večjih investicij v krajevni skupnosti, ki se je verjetno veseli kar precejšen del krajanov, je nadaljevanje obnove športnega igrišča v Desklah. Igrišče je bilo na novo asfaltirano, na novo je bila postavljena tudi LED razsvetljava, zarisana so bila igralna polja, postavljeni so bili koši in goli. Uredilo se je tudi nekaj okolice in postavilo igrala za otroke. V neposredni bližini igrišča je bila nameščena tudi zaščitna ograja na robu cestišča. V Desklah se je pričela tudi izgradnja kakovostne širokopasovne infrastrukture (projekt RUNE), ki bo najprej krajanom Deskel, nato postopoma še krajanom okoliških vasi ponudila možnost priključitve na optični kabel in s tem zagotovila kar najboljšo izkušnjo širokopasovnih internetnih storitev. V projektu Wifi4EU so bile v Desklah (šolsko igrišče in plac) in Ložicah (športni park) postavljene Wi-Fi javno dostopne točke.


Nekaj sredstev se je vložilo tudi v energetsko sanacijo neizolirane ravne strehe osnovne šole, kamor se je namestilo tudi merilnik kakovosti zraka. Na križišču pri vrtcu je bilo postavljeno ogledalo za lažji izvoz in s tem večjo varnost v prometu tudi za naše najmlajše in njihove starše. Za večje in preglednejše vidno polje pri vrtcu pa skrbijo tudi sosedje, saj redno obrezujejo živo mejo in skrbijo, da drevesa ne prekrijejo prometnega ogledala. Dočakali smo tudi popolno obnovo knjižničnih prostorov krajevne knjižnice.


V začetku leta se je v Desklah na Partizanski ulici po nekaj letih opozarjanja uredilo del brežine z varovalno mrežo, ki bo preprečila nesreče ob morebitnem podoru kamenja in skal. Tu je bilo tudi na novo urejeno in asfaltirano cestišče – Grljevšče.


Aktivno je bilo tudi na področju posodobitve in vzpostavitve komunalne infrastrukture, saj se je v Globnem zaključilo, v Prilesju pri Plavah pa pričelo z izgradnjo kanalizacijskega omrežja z novo vodovodno napeljavo, v Prilesju pri Plavah pa je v teku tudi izgradnja čistilne naprave in ureditev okolice ter dostopne poti. Poleg ureditve vežice in parkirnih prostorov pri pokopališču, so v Prilesju dobili tudi zanimiv talni grafit, ki bo (upamo uspešno) upočasnil promet in kolesarje, ki se peljejo tod mimo. Na cesti v smeri Ložic pa je bil obnovljen del poškodovanega cestišča in očiščen obcestni jarek, tako da je cesta na tem mestu sedaj razmeroma preglednejša in zato varnejša.


Na Gorenjem Polju je bila zaključena izgradnja vežice, prav tako se je uredilo okolico. V Anhovem se je renoviralo večnamenski prostor, saniralo se je okna in stene, namestilo klimatsko napravo, montiralo kuhinjo.
V Desklah se je pri vežici uredilo obstoječe kontejnersko mesto, postavilo se je lično ograjo, da tudi vizualno ustreza lokaciji, kjer je postavljeno.


Leto 2021 že ponuja nov začetek in nikar naj ne predolgo stojimo in se oziramo nazaj, čas teče prehitro.
Naj bo tudi to leto uspešno in delavno – delavno uspešno – za nas in za vsakega od vas pa naj bo tudi zdravo.

Oglejte si tudi