Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Srednje je obiskal dedek Mraz

V soboto, 28. decembra, nas je na Srednjem obiskal dedek Mraz. V prenovljenem Domu Mihaela Gabrijelčiča smo člani Gledališke skupine Globočak priredili manjšo prireditev za otroke, njihove starše, dedke, babice in vse ostale, ki so si želeli ogledati predstavo.
Prireditev je odprl mladi harmonikaš Dejan Pavšič. Sledila je predstava Gledališke skupine Globočak. Tokrat smo zaigrali igrico, Zverinice iz Rezije – Grdina in rusica, ki je bila predvsem namenjena mlajšim predstavnikom, prav tako pa so se zabavali tudi vsi ostali. Z odlično uigrano igralsko zasedbo in predvsem izvrstnimi kostumi, ki smo jih člani nekaj sešili tudi sami, je igrica zvabila nasmešek in dobro voljo na obraz vsakega posameznika.

 

Ampak otroci so bili najbolj nestrpni in polni pričakovanj zaradi napovedanega prihoda dedka Mraza.

Po končani igrici je na veliko veselje otrok v dvorano vstopil mož z belo brado, sivo kučmo in polnim košem daril...prišel je dedek Mraz. Vse otroke je najprej lepo pozdravil, ter vsakega posebej poklical k sebi, da mu izroči darilo. Nekateri so bili pogumni in so dedku Mrazu zapeli tudi pesmico, ampak darila so dobili prav vsi otroci, tudi tisti malo manj pogumni. Ko je razdelil vsa darila, je dedek Mraz vse lepo pozdravil in jim obljubil, da jih bo obiskal tudi prihodnje leto.

 

Sledila je podelitev priznanj tudi tistim malo večjim otrokom oziroma tistim, ki so kakorkoli pomagali pri pripravi prireditve. Predsednica društva Natalija Melink je podelila tudi posebna priznanja za sodelovanje v akciji 'Kandelon-ljubezen-gorečka'.

 

Po končani prireditvi je sledila pogostitev, Dejan Pavšič pa nam je zaigral še nekaj skladb s svojo harmoniko. Druženje se je nadaljevalo do poznih ur, odrasli so si izmenjali mnenja o prireditvi, otroci pa so uživali v svoji igri.

 

Po odprtju Doma Mihaela Gabrijelčiča je bila to prva uspešno izpeljana predstava Gledališke skupine Globočak v novih prostorih in upamo, da jih bo v bodoče še veliko.

 

Člani gledališke skupine Globočak - Kambreško voščimo vsem Srečno in zdravo Novo leto 2014

Oglejte si tudi