Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

17. Kulturni dnevi pod Globočakom

TR društvo " Globočak " - Kambreško je skupaj z Občino Kanal ob Soči priredilo 17. Kulturne dneve pod Globočakom.
V vaškem domu Mihael Gabrijelčič na Srednjem je kulturni dan otvorila domačinka, županja občine Kanal ob Soči Tina Gerbec. Vse navzoče je pozdravila predsednica društva Natalija Melink.

 

Povedala je, da je letos ta kulturni dan še pomembnejši, saj praznuje društvo 20. letnico delovanja. V ta namen je bila izdana brošura, v kateri so zajeta vsa leta delovanja. Spomnila se je predsednikov, ki so v preteklosti vodili društvo, in vseh, ki so kar koli pomagali v teh letih. Velika zahvala gre Občini Kanal ob Soči.

 Za letošnjo pomoč pri organizaciji se zahvaljujemo kolektivu Salonit Anhovo, d. d., za nakup kamere, ki nam omogoča, da se prireditev prek ekrana lahko spremlja tudi zunaj, podžupanu Markotu Buciku, KS Kambreško, SENG D.O.O., ETERNIT D.O.O.

 

Prepoln dom je pozdravil nastopajoče: Niko in Petro, skupino Dečve z godcema Jankom in Jožetom, skupino Cvet v Laseh z Marjetko Popovski, Pevski zbor Jože Srebrnič iz Deskel, vokalno skupino folklorne skupine iz Rezije, skeč none Junče (Marjetka Popovski), Rudija Bučarja in skupino Gallus.

 

Prirejena je bila tudi tržnica z mesnimi izdelki, sirom, košarami, kvačkanimi in pletenimi izdelki, pa tudi brusaču Linotu ni zmanjkalo za brusiti nožev in škarij.

Za hrano in pijačo pa je poskrbel K Kafe Primož Koren iz Idrskega.

 

Prireditev je malo zmotil dež, a vseeno smo se v večernih urah razšli z dobrimi občutki in željo, da se srečamo drugo leto.

 

Oglejte si tudi