Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Posebno glasbeno doživetje

V začetku letošnjega septembra je na YouTube kanalu Leona Jerončiča luč sveta ugledal še en stavek njegove »rock maše«: Benedictus. Vsak izmed delov maše je nekaj posebnega, tokrat pa se je Leon odločil, da svoj glas dodajo tudi otroci. 

 

Cerkveni otroški pevski zbor sv. Andreja v Ročinju z zborovodkinjo Alenko Hvalica je idejo sprejel z navdušenjem in ponosom. Od zapisanih not do snemanja se je stvar odvila zelo hitro. Že samo dejstvo, da je Leon skladbo zapisal z mislijo na nas, je učenju skladbe dalo svojo težo, ko pa so dekleta slišala, da bomo skladbo posneli v »ta pravem« studiu, je bilo čutiti pravo vznemirjenje. 

 

Februarsko nedeljsko popoldne ob koncu zimskih počitnic smo tako preživele v studiu in prepevale. Zagnanost in zbranost pevk v starosti od 6 do 15 let sta pripomogli k temu, da je bilo delo posneto že v prvem poskusu. Kar je bilo dobro, saj smo bili kmalu v karanteni in je bilo to naše zadnje skupno delo letošnjega leta. 

 

Prav zato nas je objavljeni posnetek navdal z veseljem, pa tudi malo nostalgije, saj vse prav pošteno pogrešamo skupno petje.

 

 

 

Tekst: Alenka Hvalica

Oglejte si tudi